Könnyű joghurtos piskóta gyümölccsel
A piskótát nem lehet megunni. Ha joghurttal készíted, akkor a tészta könnyebb és habosabb lesz, mint az eredeti receptnél.
A piskóta nagy mumusa a kezdő háziasszonyoknak, de csak egy kis gyakorlást igényel az elkészítése, az eredmény tesztelése pedig mindig hálás feladat.


A tésztába kevert joghurt könnyebbé teszi a süteményt. Sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert a piskóta könnyen összeeshet.
Joghurtos piskóta
Hozzávalók:
1 pohár joghurt
3 bögre liszt
2 pohár cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
2 bögre gyümölcs
A tojásokat válaszd ketté. A tojássárgáját keverd ki a cukorral, ehhez add a joghurtot. Az átszitált liszthez keverd hozzá a sütőport. Ezt dolgozd össze a tojásos keverékkel. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és ezt óvatosan forgasd hozzá a tésztához.
Vajazz és lisztezz ki egy tortaformát vagy tepsit, majd öntsd bele a tésztát. Szórd a tetejére a gyümölcsöt, ami lehet mirelit is. Közepes lángon, előmelegített sütőben süsd 25 percig. Végezz tűpróbát, hogy a közepe is megsült-e.
Piskótatudomány
Ha nem vagy biztos magadban piskótatéren, nézd meg videónkat, melyben ötleteket és fortélyokat tudhatsz meg Kiss Sándor mesterszakácstól.
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- édességek
Gyors kevert süti barackkal és mandulával

- sütemény
- édességek
Gyors joghurtos kevert süti

- piskóta
- édességek