Elronthatatlan köményes, sajtos rudak: ezt nem kell keleszteni, mégis omlós
Ha gyors és finom sós sütit keresel, a köményes, sajtos rudakat szeretni fogod. Ezt a tésztát még pihentetni sem kell.

komenyes.sajtos-rud
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezzel az omlós, sós, sajtos rúddal mindig nagy sikert arathatsz. Ha nem akarsz túl sok időt a konyhában tölteni, akkor is ideális. A tésztája a tejföltől könnyű, és sok sajttal az igazi. Érdemes belőle dupla adagot sütni, mert villámgyorsan eltűnik a tányérról. A tetejére a kömény tökéletes választás. 

Köményes, sajtos rudak

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 evőkanál kömény
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és keverd össze a sóval, majd morzsold össze kis darabokra vágott, hideg vajjal. Adj hozzá annyi tejfölt, amennyit felvesz, majd keverd hozzá a reszelt sajt felét.

Gyúrd össze, és lisztezett felületen nyújtsd ki fél-egy centi vastagra. Kend meg egy villával felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal valamint a köménnyel. Egy éles késsel vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, előemelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.
A ropogós, baconös rudakat is hasonló gyorsasággal elkészítheted, csak használj hozzá leveles tésztát! 

Ezt is szeretjük