Ízes, házias kolbászos lecsó sok szafttal: lesz mit tunkolni a tányérból
Nyár közepén friss, édes paradicsomból és harsogó paprikából a legfinomabb a házias, kolbásszal gazdagított lecsó.
A lecsót szinte mindenki másként készíti, és mindenkinek van hozzá jól bevált receptje. Három fő összetevője a paprika, a paradicsom és a hagyma. Ezeken kívül kerülhet bele cukkini, szalonna, üthetsz rá tojást, összekeverheted rizzsel. Érdemes füstölt kolbászt is tenni rá, hogy még karakteresebb legyen az íze.
Kolbászos lecsó receptje
Hozzávalók
- 1.5 kg paprika
- 1 kg paradicsom
- 40 dkg füstölt kolbász
- 3 db vöröshagyma
- 1 teáskanál erős paprikakrém
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg. A paradicsomot vágd fel kisebb darabokra, a vöröshagymát és a paprikát szeld vastagabb csíkokra. A kolbászt karikázd fel.
Egy serpenyőben olvaszd fel a zsírt, add hozzá a vöröshagymát, és pár perc alatt fonnyaszd meg, majd mehet hozzá a paprika. Amikor már félpuhára párolódik, dobd hozzá a paradicsomot, és ízlés szerint sózd, borsozd. Kicsit később rakd hozzá a kolbászt. Ha szereted, adj hozzá erőspaprika-krémet. Óvatosan keverd össze, majd párold tovább, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, és a paradicsom se essen szét. Tálaláskor még megszórhatod zöldfűszerekkel, snidlinggel is.
A franciák lecsóját is feltétlenül kóstold meg! A padlizsán kihagyhatatlan belőle.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció