Magyaros kolbászos, krumplis egytál: ezzel szinte nincs is munka
A kolbászos, krumplis egytál laktató, kiadós fogás, amit pár perc munkával elkészíthetsz.

krumplis-kolbaszos-egytal-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Süsd a kolbásszal együtt a köretet is! Praktikus, ráadásul jóval finomabb lesz a végeredmény. A kolbászt érdemes megszurkálni, hogy sülés közben a gőzök távozni tudjanak belőle, és ne repedjenek szét. Ráadásul a kisülő zsír ízét és illatát a zöldségek is átveszik.

Kolbászos, krumplis egytál recept

Hozzávalók:

  • 6 db sütni való kolbász
  • 60 dkg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 3 ág kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászt szurkáld meg villával több helyen. A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg. Csak akkor pucold meg, ha túl vastag a héja, vagy hibás. Vágd ketté, ha nagyobb, akkor több részre is szelheted. A vöröshagymát hámozd meg, és a paradicsommal együtt vágd fel nagyobb darabokra. 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsírral, és rendezd el benne a zöldségeket, sózd meg, majd rakd melléjük a kolbászt. A tetejére tedd a kakukkfüvet, és fóliázd le. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Közben forgass át mindent, hogy egyformán piruljanak. 
A krumpli és a kolbász a két legmeghatározóbb a régimódi paprikás krumpliban is. 

Ezt is szeretjük