Zamatos, kolbászos kelkáposztaleves, amiből szívesen repetázol
Ez a kolbászos kelkáposztaleves még a frankfurtinál is finomabb, könnyen és egyszerűen elkészítheted.

Zamatos, kolbászos kelkáposztaleves, amiből szívesen repetázol
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A portugálok így főzik a kelkáposztalevest. Egyszerűen csak zöld húslevesnek hívják, és nagyobb ünnepeken is az asztalra kerül. Ha megkóstolod, érteni fogod, hogy miért. Füstölt kolbásszal az igazi, és a kelkáposztát vágd a lehető legvékonyabb csíkokra. Ha van maradék húsleves, azzal öntsd fel. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 0.5 kg krumpli
  • 20 dkg kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát mosd meg, szedd ki a torzsáját, és szeld nagyon vékonyra. A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg kevés olívaolajon. Rakd hozzá a fokhagymát, és azt is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a krumplit, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold hozzá a leveskockát, és lefedve főzd körülbelül 20 percig. 
 

Közben pirítsd pár percig a karikákra vágott kolbászt. Amikor minden puha, pépesítsd a levest botmixerrel. Néhány krumplidarabot kivehetsz a díszítéshez. Rakd hozzá a kelkáposztát, és fedő nélkül főzd még nyolc-tíz percig. A portugálok tálaláskor még kevés olívaolajjal is meglocsolják. 

Ezt is szeretjük