Zamatos, kolbászos kelkáposztaleves, amiből szívesen repetázol
Ez a kolbászos kelkáposztaleves még a frankfurtinál is finomabb, könnyen és egyszerűen elkészítheted.
A portugálok így főzik a kelkáposztalevest. Egyszerűen csak zöld húslevesnek hívják, és nagyobb ünnepeken is az asztalra kerül. Ha megkóstolod, érteni fogod, hogy miért. Füstölt kolbásszal az igazi, és a kelkáposztát vágd a lehető legvékonyabb csíkokra. Ha van maradék húsleves, azzal öntsd fel.
Kolbászos kelkáposztaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej kelkáposzta
- 0.5 kg krumpli
- 20 dkg kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka
- só
- bors
Elkészítés:
A kelkáposztát mosd meg, szedd ki a torzsáját, és szeld nagyon vékonyra. A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg kevés olívaolajon. Rakd hozzá a fokhagymát, és azt is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a krumplit, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold hozzá a leveskockát, és lefedve főzd körülbelül 20 percig.
Közben pirítsd pár percig a karikákra vágott kolbászt. Amikor minden puha, pépesítsd a levest botmixerrel. Néhány krumplidarabot kivehetsz a díszítéshez. Rakd hozzá a kelkáposztát, és fedő nélkül főzd még nyolc-tíz percig. A portugálok tálaláskor még kevés olívaolajjal is meglocsolják.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció