Sűrű, kolbászos bableves, amiben tényleg megáll a kanál: főételnek is tökéletes
Akkor lesz igazán jó a bableves, ha van benne valamilyen füstölt hús. A kolbász is jó ízt ad neki.

kolbaszos-bableves
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jóféle bableves a téli étkezések kedvelt fogása. Füstölt hússal vagy kolbásszal magyarossá teheted. Feltétlenül gazdagítsd minél többféle zöldséggel. Ha még sűrűbbre szeretnéd főzni a levest, tehetsz bele csipetkét is. Érdemes egy éjszakára beáztatni a babot, így jelentősen lerövidül az elkészítés ideje.

Kolbászos bableves

Hozzávalók:

A levesbe

  • 50 dkg száraz bab
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 szál füstölt kolbász

A rántáshoz

  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A babot válogasd át, és a főzés előtti este áztasd be annyi vízbe, amennyi ellepi. A zöldségeket tisztítsd meg, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret vágd nagyobb karikákra. Rakd egy lábosba a lecsepegtetett babot, a répákat, a zellert, a vöröshagymát és a karikákra vágott kolbászt. Fűszerezd sóval, borssal, és öntsd fel. Közepes lángon főzd addig, amíg minden megpuhul.

Készítsd el a rántást. A zsírt olvaszd fel, rakd rá a lisztet, és pirítsd világosra, majd tedd hozzá a pirospaprikát, és engedd fel hideg vízzel. Kevergetve öntsd a levesbe, szórd meg petrezselyemmel, és forrald össze 10-15 perc alatt, majd tejföllel tálald.
A chilis bab is jólesik a hidegebb időkben. Titka a fűszerezésben rejlik. 

Ezt is szeretjük