Kolbászos falatok leveles tésztába burkolva: szezámmag borítja a tetejét

A leveles tésztába burkolt kolbászos falatkák vendégvárónak is tökéletesek.

Kolbászfalatok leveles tésztában receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valami finomat szeretnél reggelire vagy uzsonnára, vagy a vendégeidet kínálnád meg házi készítésű ropogtatnivalóval, a különböző leveles tésztába burkolt sütiket neked találták ki. A kész tésztába kolbászfalatokat is csomagolhatsz, és utána már nincs is más dolgod, mint aranyszínűre sütni a kis batyukat.

Kolbászfalatok leveles tésztában

Hozzávalók

  • 20 dkg kolbász
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • szezámmag a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztát vásároltál, szobahőmérsékleten olvaszd fel, és nyújtsd ki. Ha friss van otthon, csak csomagold ki, és helyezd egy deszkára. A kolbászt áztasd hideg vízbe tíz percre, majd szedd ki, húzd le a héját, és vágd kisebb darabokra. A tésztát szeld akkora csíkokra, hogy egy-egy kolbászdarabot könnyen be tudj velük burkolni, tekerd fel, és helyezd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket kend meg felvert tojással, szórd meg szezámmaggal, és told a sütőbe 15 percre, amíg aranyszínűre sülnek.
 

Kétféle sajttal sült tésztát is dúsíthatsz kolbászkarikákkal, így igazán laktató, krémes egytálételt kínálhatsz.

Ezt is szeretjük