Kolbászos falatok leveles tésztába burkolva: szezámmag borítja a tetejét
A leveles tésztába burkolt kolbászos falatkák vendégvárónak is tökéletesek.
Ha valami finomat szeretnél reggelire vagy uzsonnára, vagy a vendégeidet kínálnád meg házi készítésű ropogtatnivalóval, a különböző leveles tésztába burkolt sütiket neked találták ki. A kész tésztába kolbászfalatokat is csomagolhatsz, és utána már nincs is más dolgod, mint aranyszínűre sütni a kis batyukat.
Kolbászfalatok leveles tésztában
Hozzávalók
- 20 dkg kolbász
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
- szezámmag a tetejére
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztát vásároltál, szobahőmérsékleten olvaszd fel, és nyújtsd ki. Ha friss van otthon, csak csomagold ki, és helyezd egy deszkára. A kolbászt áztasd hideg vízbe tíz percre, majd szedd ki, húzd le a héját, és vágd kisebb darabokra. A tésztát szeld akkora csíkokra, hogy egy-egy kolbászdarabot könnyen be tudj velük burkolni, tekerd fel, és helyezd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket kend meg felvert tojással, szórd meg szezámmaggal, és told a sütőbe 15 percre, amíg aranyszínűre sülnek.
Kétféle sajttal sült tésztát is dúsíthatsz kolbászkarikákkal, így igazán laktató, krémes egytálételt kínálhatsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept