Kolbásszal töltött egyben sült karaj
Így lesz igazán omlós
A kolbásszal töltött karaj melegen krumplival, hidegen kukorica- vagy franciasalátával is nagyon ízletes.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Abban biztos lehetsz, hogy a kolbásszal töltött karajt mindenki szívesen fogyasztja. Főleg, ha kellően fűszeres, szaftos és omlós. Neked csak percekig kell ezzel a különleges fogással foglalkoznod, a többit bízd a sütőre.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg kicsontozott karaj
  • 1 szál füstölt parasztkolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 3 fokhagymagerezd
  • bors
  • mustár
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

Sokat segít, ha a hentest jól ismered. Kérd meg, hogy a húst szúrja át középen, hosszában, és húzzon bele egy szál szaftosabb parasztkolbászt. Otthon mosd át a karajt, és tedd zsírral kikent tepsibe. Szórd meg sóval, borssal, szúrd bele a félbevágott fokhagymagerezdeket, kend meg jól mustárral, rakj a tetejére szalonnát és szeletelt hagymát. Locsold meg a húst, és tekerd körbe fóliával. 

Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül másfél óra alatt süsd meg. Közben locsold meg vízzel vagy a saját levével. Ha már puha, vedd le róla a fóliát, és süsd pirosra. Ne hagyd sokáig fólia nélkül a sütőben, mert akkor a karaj kiszáradhat. Ha egy kicsit hűl, szebben tudod szeletelni.

Blog.hu ajánló