Kolbásszal töltött, omlós fűszeres karaj: így biztosan szaftos marad a hús

A különféle sertéssültek gyakran főszereplői a karácsonyi menünek. Ez a kolbásszal töltött karaj is fenséges, ráadásul kevés munka van vele.

kolbasszal-toltott-sertessult
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kolbásszal töltött karaj remek választás nagyobb családi összejövetelekre. Egészben sütve, szépen megpirulva jól mutat az ünnepi asztalon. Ha van rá lehetőséged, kérd meg a hentest, hogy szúrja fel a húst. A karaj mellé pakolhatsz zöldségeket, így rögtön a köretkészítést is letudod. A sült hús hidegen-melegen ugyanolyan jó. 

Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1 szál kolbász
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 szál rozmaring
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, és törölgesd meg papírtörlővel. A közepébe hosszában szúrj lyukat, és tedd bele a kolbászt. Az olajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel, mustárral, és kend be vele a húst.
A karajt rakd egy zsiradékkal kikent tepsibe, dobj mellé rozmaringot, majd locsolj alá vizet. Fedd le alufóliával, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél-két órán át, időnként locsolgasd meg a saját szaftjával. Amikor a karaj puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. 

A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük