Mennyei kókusztekercs sütés nélkül: gyerekkori kedvenc, amit ma is mindenki szeret
A kókusztekercsnek talán az a legjobb tulajdonsága, hogy sütés nélkül is villámgyorsan elkészül. Ráadásul senki nem tud neki ellenállni.
Gyerekkorunk kedvencét, a gazdag krémmel töltött kókusztekercset még sütni sem kell. A tésztájába kakaó és darált keksz kerül, a belseje pedig selymes, kókuszos krém. Az összeállításakor részletekben adagold hozzá a tejet. Ha véletlenül sokat teszel bele, szórj hozzá néhány kanál darált kekszet.
Kókusztekercs receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 8 dkg cukor
- 2.5 dkg vaj
- 2 púpozott evőkanál kakaó
- 1 evőkanál savanykás lekvár
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1.5 dl tej
A krémhez
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg kókuszreszelék
A tetejére
- kókuszreszelék
Elkészítés:
Először a krémet készítsd el. A vajat egy tálban keverd habosra a porcukorral, majd dolgozd bele a kókuszreszeléket, és tedd félre.
A tésztához egy nagyobb tálban gyúrd össze a háztartási kekszet a vajjal, a kakaóval, a cukorral, a lekvárral, a rumaromával, és részletekben adagold hozzá a tejet. Ha már egynemű a massza, sütőpapíron nyújtsd ki három-öt milliméteresre, oszd el a közepén a krémet, és a papír segítségével tekerd fel. Forgasd meg kókuszreszelékben, és legalább egy órát pihentesd a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szeleteld fel.
Hasonló módszerrel készül a kókuszgolyó is, amelyet akár gesztenyével is feldobhatsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció