Mennyei kókusztekercs sütés nélkül: gyerekkori kedvenc, amit ma is mindenki szeret

A kókusztekercsnek talán az a legjobb tulajdonsága, hogy sütés nélkül is villámgyorsan elkészül. Ráadásul senki nem tud neki ellenállni.

Kókusztekercs receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkorunk kedvencét, a gazdag krémmel töltött kókusztekercset még sütni sem kell. A tésztájába kakaó és darált keksz kerül, a belseje pedig selymes, kókuszos krém. Az összeállításakor részletekben adagold hozzá a tejet. Ha véletlenül sokat teszel bele, szórj hozzá néhány kanál darált kekszet.

Kókusztekercs receptje

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 8 dkg cukor
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 púpozott evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál savanykás lekvár
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1.5 dl tej

A krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék

A tetejére

  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítsd el. A vajat egy tálban keverd habosra a porcukorral, majd dolgozd bele a kókuszreszeléket, és tedd félre.
A tésztához egy nagyobb tálban gyúrd össze a háztartási kekszet a vajjal, a kakaóval, a cukorral, a lekvárral, a rumaromával, és részletekben adagold hozzá a tejet. Ha már egynemű a massza, sütőpapíron nyújtsd ki három-öt milliméteresre, oszd el a közepén a krémet, és a papír segítségével tekerd fel. Forgasd meg kókuszreszelékben, és legalább egy órát pihentesd a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szeleteld fel. 
Hasonló módszerrel készül a kókuszgolyó is, amelyet akár gesztenyével is feldobhatsz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük