Mennyei kókusztekercs sütés nélkül: gyerekkori kedvenc, amit ma is mindenki szeret
A kókusztekercsnek talán az a legjobb tulajdonsága, hogy sütés nélkül is villámgyorsan elkészül. Ráadásul senki nem tud neki ellenállni.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Gyerekkorunk kedvencét, a gazdag krémmel töltött kókusztekercset még sütni sem kell. A tésztájába kakaó és darált keksz kerül, a belseje pedig selymes, kókuszos krém. Az összeállításakor részletekben adagold hozzá a tejet. Ha véletlenül sokat teszel bele, szórj hozzá néhány kanál darált kekszet.
Kókusztekercs receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 8 dkg cukor
- 2.5 dkg vaj
- 2 púpozott evőkanál kakaó
- 1 evőkanál savanykás lekvár
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1.5 dl tej
A krémhez
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg kókuszreszelék
A tetejére
- kókuszreszelék
Elkészítés:
Először a krémet készítsd el. A vajat egy tálban keverd habosra a porcukorral, majd dolgozd bele a kókuszreszeléket, és tedd félre.
A tésztához egy nagyobb tálban gyúrd össze a háztartási kekszet a vajjal, a kakaóval, a cukorral, a lekvárral, a rumaromával, és részletekben adagold hozzá a tejet. Ha már egynemű a massza, sütőpapíron nyújtsd ki három-öt milliméteresre, oszd el a közepén a krémet, és a papír segítségével tekerd fel. Forgasd meg kókuszreszelékben, és legalább egy órát pihentesd a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szeleteld fel.
Hasonló módszerrel készül a kókuszgolyó is, amelyet akár gesztenyével is feldobhatsz.
Még több recept