A család kedvence: krémes, kókuszos vaníliaszelet
Fél óra, és kész
Pofonegyszerű elkészíteni. Jobb, ha egyszerre dupla adagot sütsz.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a lágy, kókuszos vaníliaszelettel biztosra mész, és megédesíted az esztendő első napjait. Senki nem tud majd betelni vele. Sokan Raffaello szeletként ismerik Péntek Zsuzsa ínycsiklandó sütijét.

Kókuszos vaníliaszelet

Hozzávalók 20 szelethez:

Tészta

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 tojásfehérje
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kókuszreszelék

Krém

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a porcukorral verd kemény habbá, add hozzá a lisztet, a sütőport, egy kis kókuszreszeléket és egy csipet sót. Egy tepsit vajazz ki, és oszlasd el benne egyenletesen a masszát, majd tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 15-20 percig, utána végezz tűpróbát. Szúrj a tésztába egy éles kést vagy tűt, és ha azt üresen húzod ki, a süti elkészült. Arra ügyelj, hogy ne süsd pirosra, mert akkor kemény lesz.

A krémhez a tojások sárgáit a cukorral, a vaníliás pudingporral és a tejjel főzd össze, közben folyamatosan kevergesd. Ha sűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Addig a vajat a porcukorral keverd habosra, majd add a kihűlt pudinghoz.
Végül a piskótát vágd félbe, töltsd meg a puding felével, kend a tetejére a maradék krémet, és szórd meg jól kókuszreszelékkel.

Ezt is szeretjük