Kókuszos piskóta olvasztott fehér csokival a tésztájában: ezt tényleg nem lehet abbahagyni
Ez a fantasztikus kókuszos, fehér csokis piskóta kenyérformában sül, a tetejét pedig fényes csokimáz fedi.
A tömény, édes kókuszos, fehér csokis piskótából nem kell túl nagy adagot készíteni, ugyanis már egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Őzgerinc- vagy kenyérformában sütve éppen ideális lesz. A tetejére csorgass fényes, sűrű csokimázat.
Kókuszos-fehér csokis piskóta
Hozzávalók 6 adaghoz
A piskótához
- 10 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
- 10 dkg fehér csoki
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A csokimázhoz
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A csokit törd apróra, gőz felett olvaszd fel, keverd bele a vajat, és tedd félre. A lisztet keverd el a sütőporral és a kókuszreszelékkel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgáját keverd el a cukorral, forgasd bele az olvasztott csokis vajat, a kókuszos lisztet, öntsd fel a tejjel, végül óvatosan add hozzá a felvert tojáshabot is. Egy kenyérformát kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből.
A csokimázhoz a porcukrot egy kisebb lábosban keverd el a kakaóporral. Add hozzá a kockákra vágott vajat, öntsd fel tejjel, és kis lángon kevergesd öt percig, amíg egyneműre olvad. Kend a forró süti tetejére, és hagyd rajta megszilárdulni.
Fehér csokiból ragacsos brownie-t is készíthetsz.
Isteni, ragacsos fehér csokis brownie: turbózd fel a tésztáját
Az imádott ragacsos és csupa csokis brownie fehér változatban is csodás, de azért kerül bele egy kevés hagyományos csokoládé is.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció