Kókuszos piskóta olvasztott fehér csokival a tésztájában: ezt tényleg nem lehet abbahagyni

Ez a fantasztikus kókuszos, fehér csokis piskóta kenyérformában sül, a tetejét pedig fényes csokimáz fedi.

Kókuszos-fehér csokis piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tömény, édes kókuszos, fehér csokis piskótából nem kell túl nagy adagot készíteni, ugyanis már egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Őzgerinc- vagy kenyérformában sütve éppen ideális lesz. A tetejére csorgass fényes, sűrű csokimázat.

Kókuszos-fehér csokis piskóta

Hozzávalók 6 adaghoz

A piskótához

  • 10 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
  • 10 dkg fehér csoki
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A csokimázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törd apróra, gőz felett olvaszd fel, keverd bele a vajat, és tedd félre. A lisztet keverd el a sütőporral és a kókuszreszelékkel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgáját keverd el a cukorral, forgasd bele az olvasztott csokis vajat, a kókuszos lisztet, öntsd fel a tejjel, végül óvatosan add hozzá a felvert tojáshabot is. Egy kenyérformát kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre. Amikor a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a sütőből.

A csokimázhoz a porcukrot egy kisebb lábosban keverd el a kakaóporral. Add hozzá a kockákra vágott vajat, öntsd fel tejjel, és kis lángon kevergesd öt percig, amíg egyneműre olvad. Kend a forró süti tetejére, és hagyd rajta megszilárdulni.

Fehér csokiból ragacsos brownie-t is készíthetsz.

Isteni, ragacsos fehér csokis brownie: turbózd fel a tésztáját

Az imádott ragacsos és csupa csokis brownie fehér változatban is csodás, de azért kerül bele egy kevés hagyományos csokoládé is.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük