Kókuszos csírkemellcsíkok avokádós mártogatóssal: gyors és egészséges főétel

Ez a bundás hús nem unalmas! A ropogós, enyhén fűszeres, kókuszos csirkecsíkok könnyű, hétvégi ebédnek is tökéletesek.

Kókuszos csírkemellcsíkok avokádós mártogatóssal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Izgalmas lesz a hétvégi rántott hús, ha a szokásos zsemlemorzsát kókuszra cseréled. Az étel egyszerre édes és fűszeres, az élvezeti értékét pedig a házi avokádószósz is növeli. Olajban és tepsiben is megsütheted. Ennek a húsnak akkor is érdemes esélyt adni, ha nem túlságosan rajongsz a kókuszért.

Kókuszos csirkemellcsíkok avokádós mártogatóssal

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

  • 1 db avokádó
  • 1 teáskanál citrom vagy lime
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd csíkokra. Szórd meg ízlés szerint sóval és borssal. A lisztet, a tojást és a kókuszreszeléket is rakd külön edénybe, majd mindegyikben forgasd meg a húst.

Az olajat hevítsd fel, rakd bele a csirkemelleket, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat. 
 

A mártogatóshoz az avokádót vágd ketté, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a húsát. Rakd egy aprítógépbe, add hozzá a citrom levét, a tejfölt, a sót, a borsot, a fokhagymát, és dolgozd egyneművé, krémessé. A hús mellé kínáld az avokádós mártogatóst.  
Próbálj ki még több izgalmas bundát! Jobbnál jobb változatokat mutatunk, hogy feldobd a hétvégi kedvencet.  

Ezt is szeretjük