Kókuszos csírkemellcsíkok avokádós mártogatóssal: gyors és egészséges főétel
Ez a bundás hús nem unalmas! A ropogós, enyhén fűszeres, kókuszos csirkecsíkok könnyű, hétvégi ebédnek is tökéletesek.

kokuszos-csirkemell-avokados-martogatossal
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Izgalmas lesz a hétvégi rántott hús, ha a szokásos zsemlemorzsát kókuszra cseréled. Az étel egyszerre édes és fűszeres, az élvezeti értékét pedig a házi avokádószósz is növeli. Olajban és tepsiben is megsütheted. Ennek a húsnak akkor is érdemes esélyt adni, ha nem túlságosan rajongsz a kókuszért.

Kókuszos csirkemellcsíkok avokádós mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

  • 1 db avokádó
  • 1 teáskanál citrom vagy lime
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd csíkokra. Szórd meg ízlés szerint sóval és borssal. A lisztet, a tojást és a kókuszreszeléket is rakd külön edénybe, majd mindegyikben forgasd meg a húst.

Az olajat hevítsd fel, rakd bele a csirkemelleket, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat. 
 

A mártogatóshoz az avokádót vágd ketté, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a húsát. Rakd egy aprítógépbe, add hozzá a citrom levét, a tejfölt, a sót, a borsot, a fokhagymát, és dolgozd egyneművé, krémessé. A hús mellé kínáld az avokádós mártogatóst.  
Próbálj ki még több izgalmas bundát! Jobbnál jobb változatokat mutatunk, hogy feldobd a hétvégi kedvencet.  

Ezt is szeretjük