Puha, duci kókuszos bögrés palacsinta: a tésztába kerül a kókusz
Már a kókuszos palacsinta isteni illata is elcsábít, ráadásul a méricskéléshez elég a kedvenc bögréd.

kokuszos-palacsinta
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Frizurakészítés spéci eszközökkel: letesztelte a blogger, mit tudnak a koreai hajbigyók »

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kókusz a palacsintákat még ízletesebbé teszi, ha belesül a tésztába, picit ropogós lesz. Kicsit ducibb, mint a mi hagyományos tésztánk. Ha még intenzívebb kókuszízre vágysz, süsd kókuszliszttel! Figyelj, hogy ne keverd a tésztát túl sokáig, különben a palacsinta keményebb, rágósabb lesz. 

Kókuszos bögrés palacsinta

Hozzávalók:

  • 2.5 bögre liszt
  • 2 bögre kókusztej
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál kókuszreszelék
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban vegyítsd a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze a kókusztejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd dolgozd össze a száraz eleggyel. A sima masszát pihentesd legalább 10 percig. 

Egy palacsintasütőben hevíts kevés vajat vagy olajat, majd kanalazz bele a masszából. Akkor fordítsd meg, ha az alja piros, a teteje pedig buborékos. Közepes hőfokon süsd ki egymás után a palacsintákat, majd szedd papírtörlőre.
A mennyei banánpalacsintát kóstoltad már? Érett gyümölcsökből a legfinomabb. 

Ezt is szeretjük