Puha, duci kókuszos bögrés palacsinta: a tésztába kerül a kókusz
Már a kókuszos palacsinta isteni illata is elcsábít, ráadásul a méricskéléshez elég a kedvenc bögréd.

kokuszos-palacsinta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kókusz a palacsintákat még ízletesebbé teszi, ha belesül a tésztába, picit ropogós lesz. Kicsit ducibb, mint a mi hagyományos tésztánk. Ha még intenzívebb kókuszízre vágysz, süsd kókuszliszttel! Figyelj, hogy ne keverd a tésztát túl sokáig, különben a palacsinta keményebb, rágósabb lesz. 

Kókuszos bögrés palacsinta

Hozzávalók:

  • 2.5 bögre liszt
  • 2 bögre kókusztej
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál kókuszreszelék
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban vegyítsd a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze a kókusztejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd dolgozd össze a száraz eleggyel. A sima masszát pihentesd legalább 10 percig. 

Egy palacsintasütőben hevíts kevés vajat vagy olajat, majd kanalazz bele a masszából. Akkor fordítsd meg, ha az alja piros, a teteje pedig buborékos. Közepes hőfokon süsd ki egymás után a palacsintákat, majd szedd papírtörlőre.
A mennyei banánpalacsintát kóstoltad már? Érett gyümölcsökből a legfinomabb. 

Ezt is szeretjük