A tökéletes falusi kocsonya családi receptje - Így főzd, hogy remegős legyen
Az igazán jó kocsonya lassan készül, hosszú órákon át fő, és sok füstölt hús kerül bele.

A tökéletes falusi kocsonya családi receptje - Így főzd, hogy remegős legyen
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

3 egyszerű trükk, amitől tökéletesen nézel majd ki az esküvői fotókon »

Maxiszoknya, nyári ruha és kimonó is lehet a kendőből: szuper tippek »

Csak 18 éves, de ő készíti a legszebb nyári ékszereket - Képek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az év végi ünnepek nagy kedvence a kellemesen fűszeres, kiadós kocsonya. Mivel sertéshúsból az igazi, így akár újévkor is kínálhatod vele a vendégsereget. Fontos, hogy bőrke is kerüljön a kocsonyába, különben nem dermed meg. Rakhatsz bele főtt tojást is.

Hozzávalók:

  • 1.5 kg füstölt sertéscsülök
  • 0.5 kg sertésköröm
  • 0.5 kg sertésbőrke
  • 0.5 kg sertésfarok
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db sárgarépa
  • 6 db babérlevél
  • 3 teáskanál szemes bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt húst áztasd hideg vízbe egy-két órára, majd öblítsd le. Rakd egy fazékba, és öntsd fel hideg vízzel. Lassan forrald, közben folyamatosan szedd le róla a habot kanállal vagy szűrővel. Ha már nem képződik több hab, mehetnek hozzá a fűszerek. Rakd még hozzá a hagymákat, a paprikát, a babérlevelet, a répát, és ízlés szerint sózd, borsozd.
 

Nagyon lassan főzd addig, amíg a húsok megpuhulnak, a lé pedig szép tiszta lesz, ez legalább öt-hat óra. Ezt követően szűrd le a kocsonyát. A húsokat és a zöldségeket oszd el tálkákba, különböző formákba, majd hideg helyen hagyd megdermedni. Tálaláskor még szórd meg pirospaprikával.

Ezt is szeretjük