A tökéletes falusi kocsonya családi receptje - Így főzd, hogy remegős legyen
Az igazán jó kocsonya lassan készül, hosszú órákon át fő, és sok füstölt hús kerül bele.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolai helyesíráskvíz: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
Az év végi ünnepek nagy kedvence a kellemesen fűszeres, kiadós kocsonya. Mivel sertéshúsból az igazi, így akár újévkor is kínálhatod vele a vendégsereget. Fontos, hogy bőrke is kerüljön a kocsonyába, különben nem dermed meg. Rakhatsz bele főtt tojást is.
Kocsonya receptje
Hozzávalók:
- 1.5 kg füstölt sertéscsülök
- 0.5 kg sertésköröm
- 0.5 kg sertésbőrke
- 0.5 kg sertésfarok
- 3 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 db paprika
- 2 db sárgarépa
- 6 db babérlevél
- 3 teáskanál szemes bors
- só
Elkészítés:
A füstölt húst áztasd hideg vízbe egy-két órára, majd öblítsd le. Rakd egy fazékba, és öntsd fel hideg vízzel. Lassan forrald, közben folyamatosan szedd le róla a habot kanállal vagy szűrővel. Ha már nem képződik több hab, mehetnek hozzá a fűszerek. Rakd még hozzá a hagymákat, a paprikát, a babérlevelet, a répát, és ízlés szerint sózd, borsozd.
Nagyon lassan főzd addig, amíg a húsok megpuhulnak, a lé pedig szép tiszta lesz, ez legalább öt-hat óra. Ezt követően szűrd le a kocsonyát. A húsokat és a zöldségeket oszd el tálkákba, különböző formákba, majd hideg helyen hagyd megdermedni. Tálaláskor még szórd meg pirospaprikával.

Még több recept