Így készül a hagyományos kocsonya
A legtöbb kocsonya karácsony és szilveszter között fő. Te se maradj le, mutatunk egy jó receptet hozzá.
Ennek a házi kocsonyának nem kell altató, hogy megdermedjen! Olyan jól néz ki, hogy az is megeszik belőle egy nagy tányérral, aki nem éhes. Rakhatsz bele sárgarépát, főtt tojást, zöldségeket. Érdemes eltenni egy tányérral újévre.

Kocsonya
Hozzávalók 8 személyre
- 4 sertésköröm
- 4 sertésfarok
- 3 sertésbőrke
- 1 sertésfül
- fél nyers sertéscsülök
- fél füstölt sertéscsülök
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 2 babérlevél
- 1 vöröshagyma
- bors
- 6 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
- só
Elkészítés:
A húsokat gondosan tisztítsd meg, a szőrszálmaradványokat le is perzselheted. Darabold fel, és pakold egy nagy fazékba, majd öntsd fel hét liter vízzel. Amikor elkezd forrni, vedd takarékra a lángot, és folyamatosan szedd le a habot egy evőkanállal. Amikor letisztul, rakd belet a megpucolt sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a hagymát, a fokhagymát, és fűszerezd ízlés szerint. Főzd három-négy órán keresztül kis lángon kevergetés nélkül.
Amikor a hús elválik a csonttól, vedd le a tűzről, és hagyd leülepedni. A levet óvatosan szűrd le, és hűtsd egy kicsit. Közben óvatosan szalvétával itasd le a zsírt a tetejéről. A csontokról szedd le a húst, és oszd el az edényekbe. A lezsírozott kocsonya levét óvatosan merd tálkákba, és hagyd a hidegen megaludni. Legalább egy éjszakán át dermeszd.
