Sűrű, aranyszín vasárnapi húsleves négyféle húsból - Hagyományos recept
A jóféle húsleves titka nem túl bonyolult. Hideg vízzel indíts.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A klasszikus húsleves a hétvégi főétkezések legnépszerűbb nyitánya. Nagyanyáink szerint akkor az igazi, ha legalább négyféle húsból készül. Főzés során azt vedd figyelembe, hogy a marha lassabban, a csirke gyorsan megpuhul, tehát ne ugyanakkor tedd bele. A húst külön tormával, mártásokkal is kínálhatod.
Klasszikus húsleves recept
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg levescsont
- 50 dkg marhahús
- 30 dkg csirkeaprólék
- 1 pulykacomb
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 2 levél kelkáposzta
- 2 gomba
- 6 szem bors
- só
- 15 dkg tészta
Elkészítés:
A húsokat tisztítsd meg alaposan, mosd meg, akár több vízben is, majd darabold fel. A zöldségeket pucold meg. A répát hosszában vágd négyfelé, a karalábét és a zellert kettőbe. A marhahúst és a csontot tedd egy nagy fazékba, öntsd fel hideg vízzel. Ha felforr, rakd hozzá a zöldségeket és a fűszereket. Főzd kis lángon fél óráig, majd tedd bele a csirke- és a pulykahúst.
Amikor megjelenik a hab a tetején, szedegesd le egy kanállal. Ezt többször is ismételd meg. Főzd addig, amíg minden meg nem puhul, ez körülbelül három óra. Közben ne kevergesd, mert a leves könnyen zavarossá válhat. Ha szükséges, pótold a vizet. Soha ne forrjon nagyon, csak éppen gyöngyözzön. Ha a hús megpuhul, húzd le a tűzről, hagyd állni 15 percig, utána szűrd csak le. Vegyél ki kevés levest, és abban főzd meg a tésztát. Külön tálald a zöldséget, a levest és a tésztát.

Még több recept