Sűrű, aranyszín vasárnapi húsleves négyféle húsból - Hagyományos recept
A jóféle húsleves titka nem túl bonyolult. Hideg vízzel indíts.

Sűrű, aranyszín vasárnapi húsleves négyféle húsból - Hagyományos recept
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A klasszikus húsleves a hétvégi főétkezések legnépszerűbb nyitánya. Nagyanyáink szerint akkor az igazi, ha legalább négyféle húsból készül. Főzés során azt vedd figyelembe, hogy a marha lassabban, a csirke gyorsan megpuhul, tehát ne ugyanakkor tedd bele. A húst külön tormával, mártásokkal is kínálhatod.

Klasszikus húsleves recept

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg levescsont
  • 50 dkg marhahús
  • 30 dkg csirkeaprólék
  • 1 pulykacomb
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 levél kelkáposzta
  • 2 gomba
  • 6 szem bors
  • 15 dkg tészta
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat tisztítsd meg alaposan, mosd meg, akár több vízben is, majd darabold fel. A zöldségeket pucold meg. A répát hosszában vágd négyfelé, a karalábét és a zellert kettőbe. A marhahúst és a csontot tedd egy nagy fazékba, öntsd fel hideg vízzel. Ha felforr, rakd hozzá a zöldségeket és a fűszereket. Főzd kis lángon fél óráig, majd tedd bele a csirke- és a pulykahúst. 

Amikor megjelenik a hab a tetején, szedegesd le egy kanállal. Ezt többször is ismételd meg. Főzd addig, amíg minden meg nem puhul, ez körülbelül három óra. Közben ne kevergesd, mert a leves könnyen zavarossá válhat. Ha szükséges, pótold a vizet. Soha ne forrjon nagyon, csak éppen gyöngyözzön. Ha a hús megpuhul, húzd le a tűzről, hagyd állni 15 percig, utána szűrd csak le. Vegyél ki kevés levest, és abban főzd meg a tésztát. Külön tálald a zöldséget, a levest és a tésztát.

Ezt is szeretjük