Kínai pirított tészta
A kínai büfék elterjedésének egyik legjobb hozadéka ez a tésztaféle, ami elsőre kicsit bizarr, viszont aki megkóstolja, azonnal a rabja lesz.
A friss, ropogós zöldségekkel készült szójaszószos tésztát pillanatok alatt elkészítheted és egy teljesen új köretet kapsz végeredményül, amit a megszokottak mellett szinte bármihez fogyaszthatsz.

Bármilyen zöldséget adhatsz hozzá pluszban, a lényeg, hogy friss alapanyagokat használj, úgy lesz az igazi.
Kínai pirított tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 20 dkg édeskáposzta
- 2 szál répa
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 dl szójaszósz
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
25 perc
Elkészítés menete:
A zöldségeket mosd át alaposan, pucold meg őket és vágd ízlésednek megfelelő méretű és alakú darabokra - a legjobb megoldás, ha csíkozod őket, a hagymát pedig kockázod - és tedd őket félre. Egy nagyobb serpenyőben - ha van otthon wokod, akkor abban - forrósítsd fel az olajat és pár pillanat - 2 percnél semmiképp sem több idő - alatt pirítsd át őket, majd tedd félre az egészet.
Ugyanebben az edényben pirítsd meg a tésztát, majd add hozzá a zöldségeket és a szójaszószt is, öntsd fel egy kis vízzel - körülbelül 1,5 decivel - majd főzd addig az egészet, amíg ez el nem forr. Ha ez megtörtént, már kész is vagy, kivéve, ha még nem találod elég puhának a tésztát, akkor még egy kis vízzel főzd, amíg jó nem lesz.Bundás finomságok a tészta mellé
A rántott ételek szinte mindennel finomak, nincs ez máshogy ezzel a tésztával sem, a hagyományos bundát dobd fel egy kis mézzel és csilivel, így egészen autentikus fogásokat kreálhatsz.
OLVASD EL EZT IS!

- fűszer
- gomba
Tejszínes-gombás ragu

- liszt
- sós sütemény
Tortilla chips házilag

- fokhagyma
- spárga