Kínai pirított tészta
Ahogy a büfékben készítik
A kínai büfék elterjedésének egyik legjobb hozadéka ez a tésztaféle, ami elsőre kicsit bizarr, viszont aki megkóstolja, azonnal a rabja lesz.

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss, ropogós zöldségekkel készült szójaszószos tésztát pillanatok alatt elkészítheted és egy teljesen új köretet kapsz végeredményül, amit a megszokottak mellett szinte bármihez fogyaszthatsz.

Bármilyen zöldséget adhatsz hozzá pluszban, a lényeg, hogy friss alapanyagokat használj, úgy lesz az igazi.

Kínai pirított tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 20 dkg édeskáposzta
  • 2 szál répa
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 dl szójaszósz
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc

Elkészítés menete:

A zöldségeket mosd át alaposan, pucold meg őket és vágd ízlésednek megfelelő méretű és alakú darabokra - a legjobb megoldás, ha csíkozod őket, a hagymát pedig kockázod - és tedd őket félre. Egy nagyobb serpenyőben - ha van otthon wokod, akkor abban - forrósítsd fel az olajat és pár pillanat - 2 percnél semmiképp sem több idő - alatt pirítsd át őket, majd tedd félre az egészet.

Ugyanebben az edényben pirítsd meg a tésztát, majd add hozzá a zöldségeket és a szójaszószt is, öntsd fel egy kis vízzel - körülbelül 1,5 decivel - majd főzd addig az egészet, amíg ez el nem forr. Ha ez megtörtént, már kész is vagy, kivéve, ha még nem találod elég puhának a tésztát, akkor még egy kis vízzel főzd, amíg jó nem lesz.

Bundás finomságok a tészta mellé

A rántott ételek szinte mindennel finomak, nincs ez máshogy ezzel a tésztával sem, a hagyományos bundát dobd fel egy kis mézzel és csilivel, így egészen autentikus fogásokat kreálhatsz.

OLVASD EL EZT IS!

chips lead
  • liszt
  • sós sütemény

Tortilla chips házilag

Ezt is szeretjük