Kevert almás süti a legegyszerűbben és a leggyorsabban

Ha sok almához jutsz, nem kérdés, mit kezdj vele. Ezzel a kevert almással bárkit leveszel a lábáról.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kevert almás annyira egyszerű, hogy kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. Ennek ellenére az omlós süti bármilyen eseményen megállja a helyét. Ha fokozni akarod az élvezetet, leöntheted csokimázzal vagy megszórhatod porcukorral.
 

Kevert almás

Hozzávalók 20 szelethez

  • 1 kg alma
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 3 tojás
  • 1 sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd és pucold meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, szórd rá a fahéjat, locsold meg a citrom kifacsart levével. Egy tálban a tojásokat a cukorral keverd habosra, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat, és jól dolgozd össze. Utána forgasd bele a reszelt almát is. Fontos, hogy a gyümölcsök levét ne nyomkodd ki, mert attól lesz puha a tészta. Keverd össze a lisztet a sütőporral, és dolgozd óvatos mozdulatokkal a masszához. 

Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, nehogy leragadjon a süti. Majd öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben, 180 fokon fél óra alatt süsd meg. Utána tűpróbával ellenőrizd a belsejét. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy kést, ha tisztán húzod ki, kész is a süti. Ha túl hamar pirulna a teteje, mérsékeld a hőfokot. Ha több alma van a tésztában, előfordulhat, hogy hosszabb idő alatt készül el. 

15861971 76eb41f2ddca06ed54d5a9f970624612 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük