Illatos és szaftos almás-diós kevert süti: mennyei édesség kevés munkával
A kevert süti gyakorlatilag elronthatatlan, almával és dióval készítve pedig különösen finom.

kevert almas dios
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted az almás pite ízvilágát, de most nincs időd a tésztagyúrásra, készíts hasonlót kevert tésztából! Az almától szaftos lesz, a belekevert dió pedig időnként kellemesen roppan meg a fogad alatt. Egy kis fahéj különösen jót tesz neki.

Almás, diós kevert süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 7.5 dkg dió
  • 3 alma
  • 3 tojás
  • 2 dl olaj
  • 1.5 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a sóval és a cukorral, majd csorgasd hozzá az olajat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet, a fahéjat és a sütőport, és fokozatosan keverd a tojásos masszához. Az almák csumáját vágd ki, hámozd meg, kockázd fel őket, a diót törd durvára, és mindkettőt add a tésztához. Egyengesd el papírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Önmagában is nagyon finom, de vaníliafagyival még vonzóbb.
 

Az almás rétes főszereplője is a savanykás gyümölcs, ráadásul kész lapokból nagyon könnyen összeállítható.

Ezt is szeretjük