A tökéletes házi ketchup receptje: a boltban ilyet nem kapsz
Próbáld ki, meglátod, többé nem is akarod másba mártogatni a sült krumplit.

A tökéletes házi ketchup receptje: a boltban ilyet nem kapsz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ketchupot szinte mindenki szereti, hiszen nemcsak a gyerekek, a felnőttek is előszeretettel mártogatják az ételeket a fűszeres paradicsomszószba. Ugyan az előkészítése időigényesebb, mint hazavinni a szupermarketből, de mindenképp megéri a befektetett energiát, a végeredmény ugyanis tökéletesen adalékanyag- és tartósítószer-mentes. 

Házi ketchup

Hozzávalók:

  • 1 kiló paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • kevés olaj a sütéshez
  • chili (elhagyható)
  • oregánó (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésben távolítsd el a vöröshagyma héját, vágd apróra, és egy serpenyőben, kevés olajon, fedő alatt párold meg. A paradicsomot alaposan mosd meg, vágd félbe, majd a finomra vágott fokhagymával együtt add hozzá a vöröshagymához. Alaposan keverd át, majd lefedve, alacsony tűzön főzd körülbelül 15-20 percig. 

Ha kihűlt, öntsd turmixgépbe, és adj hozzá ízlés szerint sót, borsot, chilit és oregánót. Utolsó lépésben turmixold krémesre, majd töltsd előre elmosott dunsztos üvegekbe. A ketchup jól lezárva, néhány napig eláll a hűtőben.

Ezt is szeretjük