Így készíts ketchupot otthon! Sokkal egészségesebb, mint a bolti
A házi ketchupban aztán tényleg nincs semmi tartósítószer!

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Csökkenti a ráncokat és tónusossá teszi az arcot: ezt tudja a mikroáramos arclifting »

Ez a frufrus frizura a legdögösebb a szezonban, és ősszel ugyanúgy divatos lesz: kócosan is nőies »

5 lépés, amely segít, hogy az arcbőr nyáron is matt maradjon: megszűnik a fénylő hatás, és növelhető a smink tartóssága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már most gondolj a télre! Akkor biztos, hogy hálás leszel magadnak, amiért egészséges házi ketchupot ehetsz a krumpli, a pizza és a húsok mellé. Ha szereted a pikánsabb ízeket, egy kis csípős paprikával is megbolondíthatod a paradicsomos szószt főzés során.

Ketchup

Hozzávalók 12 személyre:

  • 3 kg paradicsom
  • fél kg paprika
  • 1 csésze almaecet
  • 1 csésze cukor
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál feketebors
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot és a paprikát mosd meg gondosan. Forralj fel egy nagy fazék vizet, és tedd bele egy percre a paradicsomokat. Így sokkal könnyebben le tudod húzni a héjukat. Ha megpucoltad őket, vágd félbe. A paprikát csumázd ki, majd szeleteld fel.

Rakd egy nagy lábosba a paradicsomot, a paprikát, az almaecetet, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és alacsony lángon kezdd főzni. Időnként kevergesd meg, nehogy leégjen. Egy óra főzés után passzírozd át, és botmixerrel is dolgozd meg alaposan.

Majd add hozzá az ízesítőket, a cukrot, a sót, a borsot, a fahéjat, a szegfűszeget, és főzd még további három órán át. Ne feledkezz meg a kevergetésről se! Közben kóstold meg, ha szükséges, tegyél még bele fűszert. Amikor már elég sűrű, töltsd ki nagyon alaposan elmosott, felmelegített üvegekbe, majd takard be plédekkel, és száraz dunsztban hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük