Házias kelkáposzta-főzelék, ahogy az egész család szereti
Füstölt hússal, krumplival a kelkáposzta-főzelék nemcsak laktató, de finom is.
A kelkáposzta-főzelék igenis lehet nagyon finom! Az egyik titok, hogy főzz hozzá füstölt húst, és annak levével öntsd fel a zöldségeket. A sózással légy óvatos. A kelkáposztát most is könnyen beszerezheted, és viszonylag olcsó is.
Kelkáposzta-főzelék receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej kelkáposzta nagy
- 60 dkg krumpli
- 50 dkg füstölt hús
- 1 teáskanál fűszerkömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A füstölt húst főzd puhára valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. A kelkáposztát tisztítsd meg, a külső leveleit távolítsd el, a torzsáját szedd ki, és vágd fel vékony csíkokra. Rakd egy lábosba, és öntsd fel a füstölt hús levével úgy, hogy jól ellepje a kelkáposztát. A krumplit is pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Rakd a káposztához, majd ízesítsd sóval, borssal, köménnyel és fokhagymával. Fedd le, ésí főzz mindent puhára körülbelül 25 perc alatt.
A rántáshoz a zsírt öntsd egy kisebb lábosba, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd addig, amíg zsemleszínű nem lesz. Szórd hozzá a pirospaprikát, engedd fel hideg vízzel, és öntsd a kelkáposztához. Forrald össze, majd a füstölt hússal együtt tálald.
A frankfurti leves is hasonlóan finom és laktató, ráadásul elhibázni sem lehet.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció