Házias kelkáposzta-főzelék, ahogy az egész család szereti
Füstölt hússal, krumplival a kelkáposzta-főzelék nemcsak laktató, de finom is.

kelkaposzta-fozelek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelkáposzta-főzelék igenis lehet nagyon finom! Az egyik titok, hogy főzz hozzá füstölt húst, és annak levével öntsd fel a zöldségeket. A sózással légy óvatos. A kelkáposztát most is könnyen beszerezheted, és viszonylag olcsó is. 

Kelkáposzta-főzelék receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej nagy kelkáposzta
  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg füstölt hús
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt húst főzd puhára valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. A kelkáposztát tisztítsd meg, a külső leveleit távolítsd el, a torzsáját szedd ki, és vágd fel vékony csíkokra. Rakd egy lábosba, és öntsd fel a füstölt hús levével úgy, hogy jól ellepje a kelkáposztát. A krumplit is pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Rakd a káposztához, majd ízesítsd sóval, borssal, köménnyel és fokhagymával. Fedd le, ésí főzz mindent puhára körülbelül 25 perc alatt. 

A rántáshoz a zsírt öntsd egy kisebb lábosba, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd addig, amíg zsemleszínű nem lesz. Szórd hozzá a pirospaprikát, engedd fel hideg vízzel, és öntsd a kelkáposztához. Forrald össze, majd a füstölt hússal együtt tálald.

A frankfurti leves is hasonlóan finom és laktató, ráadásul elhibázni sem lehet. 

Ezt is szeretjük