Házias kelkáposzta-főzelék, ahogy az egész család szereti
Füstölt hússal, krumplival a kelkáposzta-főzelék nemcsak laktató, de finom is.

kelkaposzta-fozelek
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

Arcfiatalítás szike nélkül: mintha retusálná a bőrt a lézeres arckezelés »

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelkáposzta-főzelék igenis lehet nagyon finom! Az egyik titok, hogy főzz hozzá füstölt húst, és annak levével öntsd fel a zöldségeket. A sózással légy óvatos. A kelkáposztát most is könnyen beszerezheted, és viszonylag olcsó is. 

Kelkáposzta-főzelék receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej nagy kelkáposzta
  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg füstölt hús
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt húst főzd puhára valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. A kelkáposztát tisztítsd meg, a külső leveleit távolítsd el, a torzsáját szedd ki, és vágd fel vékony csíkokra. Rakd egy lábosba, és öntsd fel a füstölt hús levével úgy, hogy jól ellepje a kelkáposztát. A krumplit is pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Rakd a káposztához, majd ízesítsd sóval, borssal, köménnyel és fokhagymával. Fedd le, ésí főzz mindent puhára körülbelül 25 perc alatt. 

A rántáshoz a zsírt öntsd egy kisebb lábosba, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd addig, amíg zsemleszínű nem lesz. Szórd hozzá a pirospaprikát, engedd fel hideg vízzel, és öntsd a kelkáposztához. Forrald össze, majd a füstölt hússal együtt tálald.

A frankfurti leves is hasonlóan finom és laktató, ráadásul elhibázni sem lehet. 

Ezt is szeretjük