Kefires fánk kevert tésztából: pillanatok alatt készen van

Kevert tésztából, bögrésen is készíthetsz fánkot, így pillanatok alatt készen lesz.

Kefires fánk kevert tésztából
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezek a kis fánkok kevert tésztából készülnek, így nagyon hamar az asztalon lesznek. Dagasztással, kelesztéssel nem is kell bajlódnod, csak keverd össze a hozzávalókat, és teheted is őket a forró olajba. Legfinomabb akkor lesz, ha kefirt teszel a tésztájába. Az adagokat egy 2,5 decis bögrében mérd ki.

Kefires fánk kevert tésztából

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 bögre kefir
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • bő olaj a sütéshez
  • lekvár vagy porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot és a sót vegyítsd el egy tálban. Keverd hozzá először a tojásokat, utána a kefirt. Dolgozd össze. 

Egy lábosban vagy magas falú serpenyőben hevíts bő olajat. Evőkanállal adagold bele a fánkokat, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. A kisült fánkokat szedd papírtörlőre, hogy felitassa a felesleges zsiradékot. Lekvárral vagy porcukorral tálald.

Puha narancsos-áfonyás muffin: mandulalisztes tésztával készül

Ez az intenzíven narancsos aromájú muffin percek alatt összeáll, a puha, szaftos tésztába pedig ráadásként aszalt vörös áfonya is kerül.

Elolvasom

Kép: Sebastian Condera / Getty Images

Ezt is szeretjük