Kefires fánk kevert tésztából: pillanatok alatt készen van
Kevert tésztából, bögrésen is készíthetsz fánkot, így pillanatok alatt készen lesz.

Ezek a kis fánkok kevert tésztából készülnek, így nagyon hamar az asztalon lesznek. Dagasztással, kelesztéssel nem is kell bajlódnod, csak keverd össze a hozzávalókat, és teheted is őket a forró olajba. Legfinomabb akkor lesz, ha kefirt teszel a tésztájába. Az adagokat egy 2,5 decis bögrében mérd ki.
Kefires fánk kevert tésztából
Hozzávalók 4 személyre
- 2 bögre liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 bögre kefir
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- bő olaj a sütéshez
- lekvár vagy porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot és a sót vegyítsd el egy tálban. Keverd hozzá először a tojásokat, utána a kefirt. Dolgozd össze.
Egy lábosban vagy magas falú serpenyőben hevíts bő olajat. Evőkanállal adagold bele a fánkokat, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. A kisült fánkokat szedd papírtörlőre, hogy felitassa a felesleges zsiradékot. Lekvárral vagy porcukorral tálald.
Puha narancsos-áfonyás muffin: mandulalisztes tésztával készül
Ez az intenzíven narancsos aromájú muffin percek alatt összeáll, a puha, szaftos tésztába pedig ráadásként aszalt vörös áfonya is kerül.
ElolvasomKép: Sebastian Condera / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- kelt tészta
- péksütemény