Kefirben pácolt csirkecomb - Minden eddiginél omlósabb lesz
Minél tovább pácolod a csirkecombokat, annál ízletesebbek lesznek. Nagyon népszerű fogás.
A kefirben pácolt csirkecombnak kiemelt helye lesz a családi kedvencek között. Percek alatt összedobod, viszont a pácolási időre szánj néhány órát. Az abbahagyhatatlan finomsághoz párolt zöldséget, salátát, rizst vagy a krumpli bármely változatát kínálhatod.
.
Kefirben pácolt csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 dl kefir
- 4 evőkanál olaj
- 3 teáskanálnyi só
- 2 fokhagyma
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
Elkészítés:
A combokat mosd meg, és töröld szárazra. Egy műanyag edényben keverd össze a kefirt a sóval, a borssal, a paprikával, az olajjal és a majoránnával, majd nyomd hozzá a fokhagymát. Forgasd bele a húst, és az edényt lefedve hagyd a keverékben állni minimum négy órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, pakold bele a combokat. A maradék pácot öntsd rájuk, és told az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 40-45 percig, közben egyszer fordítsd át őket. Ha a combok puhák, de még nem elég pirosak, vedd magasabb fokozatra a sütőt, és pirítsd még 10-15 percig.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept