Kecskesajttal töltött füge: percek alatt kész a fenséges fogás
Édes és sós ízek remekül harmonizálnak a kecskesajttal töltött fügében.
Ha a megszokott ételek mellett kipróbálnál valami újdonságot, vesd be a kecskesajttal töltött fügét! Igazi ínyencség, és már a látványa étvágygerjesztő. Pár perc alatt összedobod, és a sütőben sem kell sokáig pihennie. Ráadásul most van a szezonja, válogass édes, érett fügéket. Előételként és partifalatként is tálalhatod, kínálhatsz hozzá salátát vagy pirítóst.

Kecskesajttal töltött füge
Hozzávalók
- 8 db füge
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg krémsajt
- 2 ág rozmaring
- 2 evőkanál méz
- só
- bors
- fenyőmag
Elkészítés:
A fügéket mosd meg, és törölgesd meg papírtörlővel. A szárvégeket csípd le, és a felső részt vágd be X-alakban. Fontos, hogy ne vágd át teljesen, és egy kicsit nyisd szét. A lágy kecskesajtot villával nyomkodd meg, keverj hozzá krémsajtot, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, rozmaringgal vagy más zöldfűszerrel. A nyílásba kanalazz a fűszeres sajtból. Szórhatsz rá fenyőmagot, és csorgass a tetejére mézet. Told előmelegített, forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Tálaláskor díszítheted barackkal és mentával.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció