Kecskesajttal töltött füge: percek alatt kész a fenséges fogás
Édes és sós ízek remekül harmonizálnak a kecskesajttal töltött fügében.
Ha a megszokott ételek mellett kipróbálnál valami újdonságot, vesd be a kecskesajttal töltött fügét! Igazi ínyencség, és már a látványa étvágygerjesztő. Pár perc alatt összedobod, és a sütőben sem kell sokáig pihennie. Ráadásul most van a szezonja, válogass édes, érett fügéket. Előételként és partifalatként is tálalhatod, kínálhatsz hozzá salátát vagy pirítóst.
Kecskesajttal töltött füge
Hozzávalók
- 8 db füge
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg krémsajt
- 2 ág rozmaring
- 2 evőkanál méz
- só
- bors
- fenyőmag
Elkészítés:
A fügéket mosd meg, és törölgesd meg papírtörlővel. A szárvégeket csípd le, és a felső részt vágd be X-alakban. Fontos, hogy ne vágd át teljesen, és egy kicsit nyisd szét. A lágy kecskesajtot villával nyomkodd meg, keverj hozzá krémsajtot, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, rozmaringgal vagy más zöldfűszerrel. A nyílásba kanalazz a fűszeres sajtból. Szórhatsz rá fenyőmagot, és csorgass a tetejére mézet. Told előmelegített, forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Tálaláskor díszítheted barackkal és mentával.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept