Kecskesajttal töltött füge: percek alatt kész a fenséges fogás
Édes és sós ízek remekül harmonizálnak a kecskesajttal töltött fügében.

Kecskesajttal töltött füge: percek alatt kész a fenséges fogás
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »

Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a megszokott ételek mellett kipróbálnál valami újdonságot, vesd be a kecskesajttal töltött fügét! Igazi ínyencség, és már a látványa étvágygerjesztő. Pár perc alatt összedobod, és a sütőben sem kell sokáig pihennie. Ráadásul most van a szezonja, válogass édes, érett fügéket. Előételként és partifalatként is tálalhatod, kínálhatsz hozzá salátát vagy pirítóst. 

Kecskesajttal töltött füge

Hozzávalók:

  • 8 db füge
  • 10 dkg kecskesajt
  • 5 dkg krémsajt
  • 2 ág rozmaring
  • 2 evőkanál méz
  • bors
  • fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

A fügéket mosd meg, és törölgesd meg papírtörlővel. A szárvégeket csípd le, és a felső részt vágd be X-alakban. Fontos, hogy ne vágd át teljesen, és egy kicsit nyisd szét. A lágy kecskesajtot villával nyomkodd meg, keverj hozzá krémsajtot, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, rozmaringgal vagy más zöldfűszerrel. A nyílásba kanalazz a fűszeres sajtból. Szórhatsz rá fenyőmagot, és csorgass a tetejére mézet. Told előmelegített, forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Tálaláskor díszítheted barackkal és mentával.

 

Ezt is szeretjük