Csodás, emeletes kávétorta: puha piskótából, mennyei kávés krémmel
Az élénkítő, mennyei édességet bármilyen alkalomra megsütheted. A torta tésztájába és a krémbe is kerül kávé.

emeletes-kaves-torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hétvégi ebédet koronázd meg saját készítésű tortával! Nem kell ezzel a mutatós sütivel túl sokat ügyködni, hisz az alapja könnyed, kávéval bolondított piskóta. A krémbe pedig mascarpone és vaj is kerül, így jól megtartja az állagát. Fontos, hogy ne margarint, hanem vajat használj. 

Kávétorta piskótából

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 0.5 dl kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 evőkanál főzött kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 1 evőkanál csokiforgács
  • darabos kávébab
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a kávéval. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és a kemény habbá vert fehérjével felváltva forgasd a kávés masszába. 

Simítsd az egynemű tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Teszteld, mielőtt kiveszed, azaz szúrj egy kést vagy hústűt a tésztába. Ha üresen húzod ki, elkészült. 

A vajat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd dolgozd hozzá a mascarponét, végül pedig a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt és a kávét. 
A kihűlt tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. A tetejét díszítsd kávészemekkel és csokival. 
A kávé a habcsókba is remek ötlet, ráadásul otthon, maradék tojásfehérje felhasználására is tökéletes ez recept. 

Ezt is szeretjük