Kávés muffin fahéjjal és vaníliával
Élénkítő édesség
Ha nem tudsz ellenállni a kávé ízének, próbáld ki muffinba csomagolva is, ízleni fog!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A muffin önmagában zseniális, ha pedig feldobod egy kis legális élénkítőszerrel, maga a tökély, ráadásul akkor sem fogod elrontani, ha még csak most ismerkedsz meg a sütővel!

Dobd fel a sütit: szórj mogyorót vagy diót a masszába, vagy ha már kész van, tálald egy gombóc vaníliafagyival, nagyon jól fog állni neki!

Kávés muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 7,5 dkg barna cukor
  • 2 teáskanálnyi sütőpor
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl friss, erős presszókávé

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A vajat keverd simára a cukrokkal, majd ha már megfelelő állapotú, add hozzá a kávét is. Szórd hozzá a fahéjat, kapard bele a vaníliát, tényleg csak egy kis csipetnyi sót, majd vedd elő a kedvenc szitádat, szitáld a lisztet és a sütőport is a többiekhez, és keverj az egészből homogén masszát.

Ha elérte a megfelelő állagot - ha túl lágy, szitálj hozzá még egy kis lisztet -, végy elő egy muffinformát, helyezd bele a kis papírkosárkákat, és egyenletesen oszlasd el bennük a masszát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, told be a formát, és körülbelül 20-25 perc alatt süsd készre a muffinokat.

Csokis sütik kávé mellé

Ha a napi kávéd mellé olykor elmajszolnál valami finomságot, akkor próbáld ki csokoládés receptjeinket is!

Ezt is szeretjük