Kávés, vaníliás, tarka kuglóf: a nagyi sem készítene finomabbat
A kávés-vaníliás kuglóf tésztája könnyű, laza, márványozva mutatós, és cseppet sem macerás az elkészítése.
Ezt a kuglófot nem nehezebb összedobni, mint egy kevert tésztát. Csupán 10 perc összeállítani, és bármilyen alkalomra megállja a helyét. A kávétól igazán különleges lesz az íze és az állaga is. Cukros vagy csokis mázzal pedig megkoronázhatod a sütit. Kávé, tea mellé ugyanolyan jó, mint munkahelyre tízóraira.
Kávés, vaníliás kuglóf
Hozzávalók 16 szelethez
- 35 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl olaj
- 4 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 marék dió
- 0.5 dl instant kávé
Elkészítés:
Üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá az olajat, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, és habosítsd gépi habverővel. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, keverd össze a sütőporral, majd forgasd össze a tojásos masszával.
Ha csomómentes, a kétharmadát öntsd egy kivajazott és belisztezett kuglófformába. A maradék masszába keverd a kávét, és egyengesd a vaníliás tészta tetejére. Villával kicsit keverd össze, azaz márványozd, majd szórd rá a diót. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. Pihentesd a formában öt-tíz percig, majd szedd ki, és hagyd hűlni.
Hasonlóan egyszerű a diós-almás kuglóf is, amivel szintén csak 10 perc munka van.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció