Kávés, vaníliás, tarka kuglóf: a nagyi sem készítene finomabbat

A kávés-vaníliás kuglóf tésztája könnyű, laza, márványozva mutatós, és cseppet sem macerás az elkészítése.

Kávés, vaníliás kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a kuglófot nem nehezebb összedobni, mint egy kevert tésztát. Csupán 10 perc összeállítani, és bármilyen alkalomra megállja a helyét. A kávétól igazán különleges lesz az íze és az állaga is. Cukros vagy csokis mázzal pedig megkoronázhatod a sütit. Kávé, tea mellé ugyanolyan jó, mint munkahelyre tízóraira. 

Kávés, vaníliás kuglóf

Hozzávalók 16 szelethez

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl olaj
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 marék dió
  • 0.5 dl instant kávé
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá az olajat, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, és habosítsd gépi habverővel. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, keverd össze a sütőporral, majd forgasd össze a tojásos masszával.

Ha csomómentes, a kétharmadát öntsd egy kivajazott és belisztezett kuglófformába. A maradék masszába keverd a kávét, és egyengesd a vaníliás tészta tetejére. Villával kicsit keverd össze, azaz márványozd, majd szórd rá a diót. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. Pihentesd a formában öt-tíz percig, majd szedd ki, és hagyd hűlni. 

Hasonlóan egyszerű a diós-almás kuglóf is, amivel szintén csak 10 perc munka van. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük