Kávés, vaníliás, tarka kuglóf: a nagyi sem készítene finomabbat
A kávés-vaníliás kuglóf tésztája könnyű, laza, márványozva mutatós, és cseppet sem macerás az elkészítése.

kaves-tarka-kuglof
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a kuglófot nem nehezebb összedobni, mint egy kevert tésztát. Csupán 10 perc összeállítani, és bármilyen alkalomra megállja a helyét. A kávétól igazán különleges lesz az íze és az állaga is. Cukros vagy csokis mázzal pedig megkoronázhatod a sütit. Kávé, tea mellé ugyanolyan jó, mint munkahelyre tízóraira. 

Kávés, vaníliás kuglóf

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl olaj
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 marék dió
  • 0.5 dl instant kávé
Recept idők

Elkészítés:

Üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá az olajat, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, és habosítsd gépi habverővel. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, keverd össze a sütőporral, majd forgasd össze a tojásos masszával.

Ha csomómentes, a kétharmadát öntsd egy kivajazott és belisztezett kuglófformába. A maradék masszába keverd a kávét, és egyengesd a vaníliás tészta tetejére. Villával kicsit keverd össze, azaz márványozd, majd szórd rá a diót. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. Pihentesd a formában öt-tíz percig, majd szedd ki, és hagyd hűlni. 

Hasonlóan egyszerű a diós-almás kuglóf is, amivel szintén csak 10 perc munka van. 

Ezt is szeretjük