Házi, kávés diótorta: a tésztája puha, a piskóta magas
Ne csak különleges alkalmakra készítsd el ezt a gazdag ízű, könnyed krémmel töltött, kávés diótortát!

Házi, kávés diótorta: a tésztája puha, a piskóta magas
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a kávés diótortával megkoronázhatod a hétvégi családi ebédet, de minden alkalomra kitűnő választás. Ha a diót egy kicsit megpirítod, mielőtt belerakod a piskótába, még intenzívebb lesz az íze, az alkohol pedig lágyabbá teszi a tésztát. Kávéházakban, cukrászdákban is megállná a helyét. 

Kávés diótorta recept

Hozzávalók:

Tésztához

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg dió
  • 5 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2 dl tej
  • 0.5 dl kávé
  • 1 evőkanál rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Több részletben szórd hozzá a cukrot, majd egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat. Forgasd hozzá a sütőporral, a darált vagy kis darabokra vágott dióval összekevert lisztet, majd öntsd hozzá az olajat és a rumot. Egy közepes méretű tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 40 perc alatt. A megsült tortalapot hűtsd ki, és vágd két vagy három részre. 


A krémhez a diót öntsd le a felmelegített tejjel, keverd hozzá a cukrot, a kávét, a rumot és a felhabosított vajat. Kend meg vele a piskótalapokat, és vond be az oldalát is. Díszítsd darabokra vágott dióval, és megszórhatod kakaóval. Legalább néhány órára tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 

Ezt is szeretjük