Fűszeres sertéskaraj zöldségekkel sütve: római tálban vagy sütőben is készítheted

Süsd a fűszeres sertéskarajt együtt a köretként szolgáló zöldségekkel!

karaj zoldsegekkel
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfinomabb húsos ételeket úgy készítheted, ha a köretként felkínált zöldségekkel együtt teszed őket a sütőbe - így ráadásul egészségesebb is lesz az étel, mintha a megszokott krumplit vagy rizst tálalnád mellé. Ha van otthon római tálad, legjobb, ha ebben készíted el, az agyagedény ugyanis utolérhetetlen zamatot kölcsönöz neki.

Karaj zöldségekkel sütve

Hozzávalók

A húshoz

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A zöldségekhez

  • 2 édesburgonya
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • steakbors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha római tálat használsz, elkészítés előtt legalább egy órával töltsd meg mindkét felét hideg vízzel, és tartsd így felhasználásig.

A húsokat klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával és borssal, forgasd meg benne a karajszeleteket, és pihentesd a hűtőben egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A római tálból öntsd ki a vizet, de ne töröld szárazra! Oszd el benne vagy egy tepsiben a zöldségeket. Szórd meg sóval, steakborssal és őrölt rozmaringgal, locsold meg egy kevés olívaolajjal és citromlével, majd keverd őket össze. A tetejükön oszd el a hússzeleteket, és told a sütőbe másfél órára, amíg a karaj omlósra sül.

Ha friss salátát kínálsz hozzá, akkor nemcsak sült, hanem nyers zöldségeket is ettél ma.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük