Fűszeres sertéskaraj zöldségekkel sütve: római tálban vagy sütőben is készítheted

Süsd a fűszeres sertéskarajt együtt a köretként szolgáló zöldségekkel!

karaj zoldsegekkel
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb húsos ételeket úgy készítheted, ha a köretként felkínált zöldségekkel együtt teszed őket a sütőbe - így ráadásul egészségesebb is lesz az étel, mintha a megszokott krumplit vagy rizst tálalnád mellé. Ha van otthon római tálad, legjobb, ha ebben készíted el, az agyagedény ugyanis utolérhetetlen zamatot kölcsönöz neki.

Karaj zöldségekkel sütve

Hozzávalók

A húshoz

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A zöldségekhez

  • 2 édesburgonya
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • steakbors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha római tálat használsz, elkészítés előtt legalább egy órával töltsd meg mindkét felét hideg vízzel, és tartsd így felhasználásig.

A húsokat klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával és borssal, forgasd meg benne a karajszeleteket, és pihentesd a hűtőben egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A római tálból öntsd ki a vizet, de ne töröld szárazra! Oszd el benne vagy egy tepsiben a zöldségeket. Szórd meg sóval, steakborssal és őrölt rozmaringgal, locsold meg egy kevés olívaolajjal és citromlével, majd keverd őket össze. A tetejükön oszd el a hússzeleteket, és told a sütőbe másfél órára, amíg a karaj omlósra sül.

Ha friss salátát kínálsz hozzá, akkor nemcsak sült, hanem nyers zöldségeket is ettél ma.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük