Karácsonyi piskóta
A legegyszerűbb piskótát is ünnepivé varázsolhatod pár összetevővel, egyszerűen.
A jellegzetes karácsonyi illatok és ízek teszik teljessé az ünnepet, dobd fel hát a hagyományos piskótát egy kis fahéjjal, aszalt szilvával és mandulaforgáccsal!
A szilva helyett tehetsz bele mazsolát, vagy akár almát, esetleg kandírozott gyümölcsöt, kísérletezz bátran, a piskótának minden jól áll.
Karácsonyi piskóta
Hozzávalók:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kávéskanálnyi fahéj
- 15 dkg aszalt szilva
- 1 fél csomag mandulaforgács
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd habosra a cukorral. A lisztet a vaníliás cukorral, a sütőporral és a fahéjjal szitáld a sárgájához, folyamatos keverés mellett. Ha ezzel megvagy, jöhet a fehérje. Egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a többiekhez, hogy jobban érezzék magukat. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Az előre kiválasztott sütőformába vagy tepsibe tégy sütőpapírt, szórd az aljára a szilva felét - a szilva mennyiségén hangulatodnak megfelelően változtathatsz, ha nagyon szereted, mehet bele akár a duplája is -, majd egyengesd el rajta a piskóta tésztáját, aztán szórd meg a maradékkal. Végül, de nem utolsósorban szórd meg a mandulaforgáccsal is. Told be a sütőbe, ha szépen megbarnult, akkor kész is.
A tökéletes piskóta nyomában
Ha elakadnál valamelyik lépésnél, vagy egyszerűen csak biztosra mennél, nézd meg cikkünket, hogy igazán tökéletes piskótád legyen.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- méz
- gesztenye
Gesztenyepüré házilag
- csokoládé
- kávé
Csokoládés-karamellás szelet
- kakaó
- sütemény