Karácsonyi piskóta

Hagyományos édesség egy kis ünnepi extrával

A legegyszerűbb piskótát is ünnepivé varázsolhatod pár összetevővel, egyszerűen.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jellegzetes karácsonyi illatok és ízek teszik teljessé az ünnepet, dobd fel hát a hagyományos piskótát egy kis fahéjjal, aszalt szilvával és mandulaforgáccsal!

A szilva helyett tehetsz bele mazsolát, vagy akár almát, esetleg kandírozott gyümölcsöt, kísérletezz bátran, a piskótának minden jól áll.

Karácsonyi piskóta

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanálnyi fahéj
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 fél csomag mandulaforgács

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd habosra a cukorral. A lisztet a vaníliás cukorral, a sütőporral és a fahéjjal szitáld a sárgájához, folyamatos keverés mellett. Ha ezzel megvagy, jöhet a fehérje. Egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a többiekhez, hogy jobban érezzék magukat. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Az előre kiválasztott sütőformába vagy tepsibe tégy sütőpapírt, szórd az aljára a szilva felét - a szilva mennyiségén hangulatodnak megfelelően változtathatsz, ha nagyon szereted, mehet bele akár a duplája is -, majd egyengesd el rajta a piskóta tésztáját, aztán szórd meg a maradékkal. Végül, de nem utolsósorban szórd meg a mandulaforgáccsal is. Told be a sütőbe, ha szépen megbarnult, akkor kész is.

A tökéletes piskóta nyomában

Ha elakadnál valamelyik lépésnél, vagy egyszerűen csak biztosra mennél, nézd meg cikkünket, hogy igazán tökéletes piskótád legyen.

A tökéletes piskóta

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük