Karácsonyi piskóta
Hagyományos édesség egy kis ünnepi extrával
A legegyszerűbb piskótát is ünnepivé varázsolhatod pár összetevővel, egyszerűen.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

Rúzs is készült a szezon legnépszerűbb sminktrendjéhez: ombre ajkak egyszerűen »

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jellegzetes karácsonyi illatok és ízek teszik teljessé az ünnepet, dobd fel hát a hagyományos piskótát egy kis fahéjjal, aszalt szilvával és mandulaforgáccsal!

A szilva helyett tehetsz bele mazsolát, vagy akár almát, esetleg kandírozott gyümölcsöt, kísérletezz bátran, a piskótának minden jól áll.

Karácsonyi piskóta

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanálnyi fahéj
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 fél csomag mandulaforgács

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd habosra a cukorral. A lisztet a vaníliás cukorral, a sütőporral és a fahéjjal szitáld a sárgájához, folyamatos keverés mellett. Ha ezzel megvagy, jöhet a fehérje. Egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a többiekhez, hogy jobban érezzék magukat. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Az előre kiválasztott sütőformába vagy tepsibe tégy sütőpapírt, szórd az aljára a szilva felét - a szilva mennyiségén hangulatodnak megfelelően változtathatsz, ha nagyon szereted, mehet bele akár a duplája is -, majd egyengesd el rajta a piskóta tésztáját, aztán szórd meg a maradékkal. Végül, de nem utolsósorban szórd meg a mandulaforgáccsal is. Told be a sütőbe, ha szépen megbarnult, akkor kész is.

A tökéletes piskóta nyomában

Ha elakadnál valamelyik lépésnél, vagy egyszerűen csak biztosra mennél, nézd meg cikkünket, hogy igazán tökéletes piskótád legyen.

Ezt is szeretjük