Karácsonyi piskóta
Hagyományos édesség egy kis ünnepi extrával
A legegyszerűbb piskótát is ünnepivé varázsolhatod pár összetevővel, egyszerűen.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jellegzetes karácsonyi illatok és ízek teszik teljessé az ünnepet, dobd fel hát a hagyományos piskótát egy kis fahéjjal, aszalt szilvával és mandulaforgáccsal!

A szilva helyett tehetsz bele mazsolát, vagy akár almát, esetleg kandírozott gyümölcsöt, kísérletezz bátran, a piskótának minden jól áll.

Karácsonyi piskóta

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanálnyi fahéj
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 fél csomag mandulaforgács

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd habosra a cukorral. A lisztet a vaníliás cukorral, a sütőporral és a fahéjjal szitáld a sárgájához, folyamatos keverés mellett. Ha ezzel megvagy, jöhet a fehérje. Egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a többiekhez, hogy jobban érezzék magukat. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Az előre kiválasztott sütőformába vagy tepsibe tégy sütőpapírt, szórd az aljára a szilva felét - a szilva mennyiségén hangulatodnak megfelelően változtathatsz, ha nagyon szereted, mehet bele akár a duplája is -, majd egyengesd el rajta a piskóta tésztáját, aztán szórd meg a maradékkal. Végül, de nem utolsósorban szórd meg a mandulaforgáccsal is. Told be a sütőbe, ha szépen megbarnult, akkor kész is.

A tökéletes piskóta nyomában

Ha elakadnál valamelyik lépésnél, vagy egyszerűen csak biztosra mennél, nézd meg cikkünket, hogy igazán tökéletes piskótád legyen.

Ezt is szeretjük