Illatos, vaníliás karácsonyi madártej
Felnőtt vendégeknek
Ugye, te sem akarod kihagyni az ünnepi illatú és fűszerezésű karácsonyi madártejet?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Koronázd meg az ünnepi főétkezést jól behűtött karácsonyi madártejjel. Ha így készíted, bársonyosan lágy, kellemesen fűszeres lesz, és a galuskádat is sokan megdicsérik.

Karácsonyi madártej

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 2 cl narancslikőr
  • 1 narancs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd ki négy evőkanál cukorral és a vanília kikapart belsejével. A fehérjét verd kemény habbá, és add hozzá a porcukrot. A tejet tedd fel forrni, rakd bele a csipet sót, és forráspontig melegítsd. Ekkor szaggasd bele evőkanállal a galuskákat, és mindkét oldalukat fél-fél percig főzd, majd óvatosan szedd ki őket egy szűrőkanállal.

Húzd le a tejet a tűzről, hagyd hűlni egy nagyon kicsit, majd add hozzá a tojássárgás elegyet. Ha már szép vaníliasárga, szitáld bele óvatosan a lisztet, ettől egy picit sűrűbb lesz, de használhatsz keményítőt is. Folyamatosan kevergesd, nehogy becsomósodjon.

Ha besűrűsödik, húzd félre, hagyd langyosra hűlni, keverd hozzá a narancs levét, reszelt héját, a likőrt és a fahéjat, majd rakd bele a kifőzött galuskákat. Tedd hűtőbe egy-két órára, tálaláskor szedd kis tálkákba, díszítsd reszelt narancshéjjal, manduladarabokkal vagy csokival.

Ezt is szeretjük