Isteni forró italok a hideg hónapokra
Melengető finomságok
Egy nagy bögre forró ital a legnagyobb hidegben is kellemesen átmelegíti a szervezeted.

Dia

	Forró csoki	Az olvasztott csokiból készült sűrű, laktató és forró édesség az egyik legelterjedtebb téli finomság, amit nagy lelkesen fogyasztanak mindenhol, ahol előfordul a fagy és a hó, meg úgy általában a téllel járó kellemetlen időjárásra jellemző dolgok. Bármilyen alapanyagból elkészítheted, a polcon árván maradt húsvéti csokimaradéktól kezdve a legfinomabb belga csokiig, mindenből isteni lesz.

Forró csoki

Az olvasztott csokiból készült sűrű, laktató és forró édesség az egyik legelterjedtebb téli finomság, amit nagy lelkesen fogyasztanak mindenhol, ahol előfordul a fagy és a hó, meg úgy általában a téllel járó kellemetlen időjárásra jellemző dolgok. Bármilyen alapanyagból elkészítheted, a polcon árván maradt húsvéti csokimaradéktól kezdve a legfinomabb belga csokiig, mindenből isteni lesz.

Dia

	Tea	Ha forró italról van szó, akkor nem lehet a teát kihagyni, ami amellett, hogy átmelenget, fel is pörget, de segíthet a diétában és erősítheti az immunrendszered is, és talán egy kicsit segít könnyebben elviselni a szürkeséggel járó téli depressziót. Mézzel, illatos fűszerekkel gazdagítva a legfinomabb.

Tea

Ha forró italról van szó, akkor nem lehet a teát kihagyni, ami amellett, hogy átmelenget, fel is pörget, de segíthet a diétában és erősítheti az immunrendszered is, és talán egy kicsit segít könnyebben elviselni a szürkeséggel járó téli depressziót. Mézzel, illatos fűszerekkel gazdagítva a legfinomabb.

Dia

	Forralt bor	A karácsony környéki összejövetelek első számú kedvence a forralt bor, mindenkinek van otthon legalább egy tuti receptje, amire esküszik, a lényeg, hogy jó sok fűszer menjen bele, és nem fontos hozzá a legdrágább bort megvenned, azért úgyis kár lenne, de a másnapi problémákat elkerülendő azért ne is a legolcsóbb tablettás megoldások közül válassz!

Forralt bor

A karácsony környéki összejövetelek első számú kedvence a forralt bor, mindenkinek van otthon legalább egy tuti receptje, amire esküszik, a lényeg, hogy jó sok fűszer menjen bele, és nem fontos hozzá a legdrágább bort megvenned, azért úgyis kár lenne, de a másnapi problémákat elkerülendő azért ne is a legolcsóbb tablettás megoldások közül válassz!

Dia

	Grog	A grog talán a legerősebb téli ital, már ami az alkoholtartalmát illeti. Az eredeti változat vízzel vagy alacsony alkoholtartalmú sörrel és rummal készült, de pár száz év elteltével ma már citrom- vagy lime-lé és fahéj is kerül bele, amitől lényegesen finomabb, mint az eredeti őse.

Grog

A grog talán a legerősebb téli ital, már ami az alkoholtartalmát illeti. Az eredeti változat vízzel vagy alacsony alkoholtartalmú sörrel és rummal készült, de pár száz év elteltével ma már citrom- vagy lime-lé és fahéj is kerül bele, amitől lényegesen finomabb, mint az eredeti őse.

Dia

	Forró sör	Az idehaza kevésbé elterjedt forró sör is remek melengető ital, az időszaknak megfelelő fűszerekkel - fahéj, szegfűszeg, gyömbér - és egy tojással, valamint némi vajjal megbolondított sört egész egyszerűen folyamatos kevergetés mellett fel kell forralnod, és már kész is.

Forró sör

Az idehaza kevésbé elterjedt forró sör is remek melengető ital, az időszaknak megfelelő fűszerekkel - fahéj, szegfűszeg, gyömbér - és egy tojással, valamint némi vajjal megbolondított sört egész egyszerűen folyamatos kevergetés mellett fel kell forralnod, és már kész is.

Dia

	Puncs	Az alapvetően teából és rumból készült forró ital szintén nagy kedvenc a kisebb-nagyobb karácsony környéki összejöveteleken, a fentebb említett alapanyagokon kívül még sok-sok gyümölcs kell bele, óvatosan fogyaszd, mert ha jól készíted, akkor alig érezni benne az alkoholt, cserébe nagyon finom, így azonban hamar problémákat okozhat.

Puncs

Az alapvetően teából és rumból készült forró ital szintén nagy kedvenc a kisebb-nagyobb karácsony környéki összejöveteleken, a fentebb említett alapanyagokon kívül még sok-sok gyümölcs kell bele, óvatosan fogyaszd, mert ha jól készíted, akkor alig érezni benne az alkoholt, cserébe nagyon finom, így azonban hamar problémákat okozhat.

Dia

	Vajsör	A világ jelenleg legnépszerűbb varázslótanoncának és társainak kedvenc italát te is elkészítheted otthonodban, és semmilyen különös mágia nem szükségeltetik hozzá, csupán némi vaj, tej, cukor, fahéj és egy jobb lábas.

Vajsör

A világ jelenleg legnépszerűbb varázslótanoncának és társainak kedvenc italát te is elkészítheted otthonodban, és semmilyen különös mágia nem szükségeltetik hozzá, csupán némi vaj, tej, cukor, fahéj és egy jobb lábas.

Ezt is szeretjük
Fotó: