Karácsonyi fatörzs
Igazi karácsonyi édesség, ahogy azt a nevéből is sejteni lehet. Kicsit macerás, de a végeredmény fényében megéri.
Mint sok másik társa, ez is egy remek piskótaalapú sütemény, finom csokis masszával jól körbekenve, aminek senki sem tud ellenállni.
A csokoládés helyett kávés masszával is próbáld ki, a masszát pedig feldobhatod némi apró gyümölccsel is, ártani biztosan nem fog.
Karácsonyi fatörzs
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 15 dkg cukor
- 10 tojás
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg darált dió
- 1 narancs
- 1 vaníliarúd
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 0,5 dl rum
- só
Elkészítés ideje:
Száz perc.
Elkészítés menete:
A rumba áztasd be a diót és a mazsolát. Ezután kezdd a piskótával: hat tojást válassz szét, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd szitáld bele a lisztet és a sütőport. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, és keverd hozzá óvatosan, hogy ne törjön, a lisztes masszához. Ezután tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 165 fokon süsd készre, nagyjából negyed óra alatt. Ha kész, vedd ki, és tedd félre. Jöhet a csokis krém.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A maradék tojásokat is válaszd szét, a sárgáját keverd el a porcukorral, gőz fölött sűrítsd be, majd hűtsd le. A csokit a vajjal olvaszd krémszerűre, majd keverd el a sárgájával, a vaníliarudat vágd fel, és szórd a masszába a tartalmát, reszelj hozzá a narancs héjából is, majd add az egészhez a rumos-diós-mazsolás keveréket. Ha mindez megvan, a nagyobbik részét kend a piskótára, majd tekerd azt fel, a maradékot kend az oldalára és a tetejére, dugd a hűtőbe, aztán már bármikor tálalhatod.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez vagy szavazz másokra.
Csokoládét mindenre!
Mindenféle süteményt feldob, ha a tetejére vagy a belsejébe egy csokoládéréteg is kerül, erre találsz példákat képgalériánkban.
OLVASD EL EZT IS!
- kelt tészta
- édességek
Omlós csokis briós reggelire
- kávé
- tiramisu