Karácsonyi sültcsirke-recept: a mézes máztól lesz igazán finom
A mézes, narancsos ízkombináció egyszerűen fantasztikus! Ez az egészben sült csirke tökéletesen illik a karácsonyi menübe.

Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Pihe-puha pizsamák télre: egész nap ezekben akarsz majd maradni »

Naomi Campbell 49 évesen is a csúcson van: ő lett 2019 divatikonja »

Házi mitesszereltávolító maszk rém egyszerűen: kitisztítja a pórusokat és lehúzza a gyulladást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült csirke minden alkalomra tökéletes, így karácsonyra is. Kifejezetten jól jön, ha több embert szeretnél jóllakatni. Ne csak a megszokott fűszerekkel készítsd, próbáld ki új változatban. Kis módosítással könnyen ünnepivé teheted. A narancs és a méz kombinációjától igazán ínyenc lesz. A sütési idő a csirke nagyságától függően változhat. 

Karácsonyi, mézes sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 2 db narancs
  • 2 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be jól, szórd meg borssal, majd rakd zsírral kikent tepsibe. A mézet keverd össze az egyik narancs kifacsart levével, és dörzsöld be vele a csirkét. A bőre alá is nyúlj be. Rakd a húsra a fokhagymagerezdeket, öntsd a húsra a maradék páclét, takard le fóliával, majd tedd a hűtőbe egy órára. 
 

Pihentetés után told a csirkét forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül egy-másfél óra alatt. A vége felé rakd a hús mellé a gerezdekre vágott másik narancsot. Közben locsolgasd a húst a saját szaftjával. Ha a csirke puha, de még nem piros, vedd le róla a fóliát, és úgy süsd pár percig. Ha kiveszed a sütőből, pihentesd legalább 10 percig, mielőtt felvágod.
A karácsonyi fogásokat lila káposztával is feldobhatod: köretként is kapóra jön. 

Ezt is szeretjük