Karácsonyi sültcsirke-recept: a mézes máztól lesz igazán finom
A mézes, narancsos ízkombináció egyszerűen fantasztikus! Ez az egészben sült csirke tökéletesen illik a karácsonyi menübe.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült csirke minden alkalomra tökéletes, így karácsonyra is. Kifejezetten jól jön, ha több embert szeretnél jóllakatni. Ne csak a megszokott fűszerekkel készítsd, próbáld ki új változatban. Kis módosítással könnyen ünnepivé teheted. A narancs és a méz kombinációjától igazán ínyenc lesz. A sütési idő a csirke nagyságától függően változhat. 

Karácsonyi, mézes sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 2 db narancs
  • 2 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be jól, szórd meg borssal, majd rakd zsírral kikent tepsibe. A mézet keverd össze az egyik narancs kifacsart levével, és dörzsöld be vele a csirkét. A bőre alá is nyúlj be. Rakd a húsra a fokhagymagerezdeket, öntsd a húsra a maradék páclét, takard le fóliával, majd tedd a hűtőbe egy órára. 
 

Pihentetés után told a csirkét forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül egy-másfél óra alatt. A vége felé rakd a hús mellé a gerezdekre vágott másik narancsot. Közben locsolgasd a húst a saját szaftjával. Ha a csirke puha, de még nem piros, vedd le róla a fóliát, és úgy süsd pár percig. Ha kiveszed a sütőből, pihentesd legalább 10 percig, mielőtt felvágod.
A karácsonyi fogásokat lila káposztával is feldobhatod: köretként is kapóra jön. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük