Karácsonyi sültcsirke-recept: a mézes máztól lesz igazán finom

A mézes, narancsos ízkombináció egyszerűen fantasztikus! Ez az egészben sült csirke tökéletesen illik a karácsonyi menübe.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben sült csirke minden alkalomra tökéletes, így karácsonyra is. Kifejezetten jól jön, ha több embert szeretnél jóllakatni. Ne csak a megszokott fűszerekkel készítsd, próbáld ki új változatban. Kis módosítással könnyen ünnepivé teheted. A narancs és a méz kombinációjától igazán ínyenc lesz. A sütési idő a csirke nagyságától függően változhat. 

Karácsonyi, mézes sült csirke

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 2 db narancs
  • 2 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be jól, szórd meg borssal, majd rakd zsírral kikent tepsibe. A mézet keverd össze az egyik narancs kifacsart levével, és dörzsöld be vele a csirkét. A bőre alá is nyúlj be. Rakd a húsra a fokhagymagerezdeket, öntsd a húsra a maradék páclét, takard le fóliával, majd tedd a hűtőbe egy órára. 
 

Pihentetés után told a csirkét forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül egy-másfél óra alatt. A vége felé rakd a hús mellé a gerezdekre vágott másik narancsot. Közben locsolgasd a húst a saját szaftjával. Ha a csirke puha, de még nem piros, vedd le róla a fóliát, és úgy süsd pár percig. Ha kiveszed a sütőből, pihentesd legalább 10 percig, mielőtt felvágod.
A karácsonyi fogásokat lila káposztával is feldobhatod: köretként is kapóra jön. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük