Így készül az illatos, puha karácsonyi gyümölcskenyér: kevert tésztából, a legegyszerűbben
Régi hagyomány: az omlós gyümölcskenyérnek ott a helye a karácsonyi asztalon.

Így készül az illatos, puha karácsonyi gyümölcskenyér: kevert tésztából, a legegyszerűbben
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcskenyér sok országban népszerű ünnepi csemege. Egyes helyeken kelt tésztából készül, máshol marcipánnal sütik. Ha nem akarod túlbonyolítni, válaszd a sütőporos változatot. Minél többféle magvat, aszalt gyümölcsöt teszel a sütibe, annál finomabb és mutatósabb lesz. Szépen becsomagolva gasztroajándéknak is kitűnő.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kandírozott, aszalt gyümölcs
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg tojás
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket keverd össze, majd locsold meg a rumaromával. Tedd félre addig, amíg összeállítod a tésztát. A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Szitáld bele a sütőporral, sóval vegyített lisztet, majd rakd bele a citromhéjat is.
 

Forgasd a gyümölcsöket és az aprított magvakat lisztbe, hogy nem süllyedjenek le a tészta aljába. Keverd hozzá a masszához, majd egyengesd egy kivajazott, kilisztezett, őzgerincformába. Süsd meg 170 fokon 45-50 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt késre nem ragad massza, elkészült. Vedd ki a sütőből, majd porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük