Így készül az illatos, puha karácsonyi gyümölcskenyér: kevert tésztából, a legegyszerűbben
Régi hagyomány: az omlós gyümölcskenyérnek ott a helye a karácsonyi asztalon.

Így készül az illatos, puha karácsonyi gyümölcskenyér: kevert tésztából, a legegyszerűbben
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcskenyér sok országban népszerű ünnepi csemege. Egyes helyeken kelt tésztából készül, máshol marcipánnal sütik. Ha nem akarod túlbonyolítni, válaszd a sütőporos változatot. Minél többféle magvat, aszalt gyümölcsöt teszel a sütibe, annál finomabb és mutatósabb lesz. Szépen becsomagolva gasztroajándéknak is kitűnő.

Karácsonyi gyümölcskenyér recept

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kandírozott, aszalt gyümölcs
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg tojás
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket keverd össze, majd locsold meg a rumaromával. Tedd félre addig, amíg összeállítod a tésztát. A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Szitáld bele a sütőporral, sóval vegyített lisztet, majd rakd bele a citromhéjat is.
 

Forgasd a gyümölcsöket és az aprított magvakat lisztbe, hogy nem süllyedjenek le a tészta aljába. Keverd hozzá a masszához, majd egyengesd egy kivajazott, kilisztezett, őzgerincformába. Süsd meg 170 fokon 45-50 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt késre nem ragad massza, elkészült. Vedd ki a sütőből, majd porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük