Kell-e a halászlébe rántás? 8 kérdés a karácsonyi ételek hozzávalóiról, amelyekre illik tudni a választ

Ha szívesen készíted a hagyományos karácsonyi ételeket, könnyen meg fogod tudni oldani ezt a kvízt.

Kvíz a karácsonyi ételek hozzávalóiról
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi ételek hasonlóak a lecsóhoz: mindenkinek megvan a saját kedvenc receptje, sok családban egyik nemzedékről a másikra száll a tudás, és felesleges azon vitatkozni, hogy a sokféle különböző elkészítési mód közül melyik az igazi vagy a legjobb. Mégis léteznek olyan törvényszerűségek, amelyek az ételek összes elkészítési módjára igazak.

 

A zserbó azért zserbó, mert egy bizonyos módon van elkészítve, a bejglibe sem kerülhet akármi, vagy ha mégis, akkor már egy másik süteményről beszélünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem szabad kísérletezni: a bejglinél maradva a hagyományos diós és mákos mellett ma már mindenhol elterjedt a gesztenyés, egyre több helyen kapható marcipános vagy csokis is, de a tésztája elkészítésekor azért néhány szabályt  figyelembe kell venni.

Kvíz a karácsonyi ételek hozzávalóiról

A karácsonyi sütés-főzés közben pihenj meg egy kicsit, és töltsd ki ezt a szórakoztató kvízt. Vajon minden kérdésre tudni fogod a választ?

Kell-e a halászlébe rántás? 8 kérdés a karácsonyi ételek hozzávalóiról, amelyekre illik tudni a választ
Indulhat a kvíz 8 kérdéses játék
1. kérdés
Az alábbiak közül melyik nem kell a bejgli tésztájába?
Krumpli
Cukor
Tej
Élesztő
2. kérdés
Kell-e a halászlébe rántás?
Igen
Csak a bajaiba
Nem
Csak a szegedibe
3. kérdés
Mivel rétegzik a zserbót?
Csokipuding
Túró és tejföl
Meggy és mák
Dió és lekvár
4. kérdés
Az alábbi fűszerek közül melyik nem való a mézeskalács tésztájába?
Gyömbér
Fahéj
Bazsalikom
Szegfűszeg
5. kérdés
A cukor mellett milyen összetevő a mézeskalács cukormázának az alapja?
Juharszirup
Tojásfehérje
Tojássárgája
Tejszín
6. kérdés
Melyik az a patkó alakúra vágott hal, amelyet karácsonykor rántva szoktunk fogyasztani?
Harcsa
Keszeg
Sügér
Ponty
7. kérdés
Milyen húsrészek nem hiányozhatnak a kocsonyából?
Csirkemell
Marhabélszín
Velős csont
Sertésfül, köröm, bőrke
8. kérdés
Az alábbi hozzávalók közül melyik kötelező a Wellington-bélszín elkészítéséhez?
Alaplé
Majonéz
Sárgarépa
Leveles tészta

Képek: Getty Images.

Melyik képen látható stollen, és melyiken karácsonyi puding? 7 kérdés karácsonyi finomságokról a nagyvilágból

Lássuk, mennyire ismered fel képről a különböző nemzetek karácsonyi ételeit!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük