A 8 legfinomabb karácsonyi étel receptje a nagyvilágból: a töltött káposztától a Stollenig

Töltött káposzta, karácsonyi puding vagy Stollen - ahány ország, annyi ünnepi finomság.

A 8 legfinomabb karácsonyi étel receptje a nagyvilágból: a töltött káposztától a Stollenig
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma már sok családban szerte a világon élnek a rokonok, akik talán csak egyszer egy évben, karácsonykor ülnek le egy asztalhoz. Ha pedig már együtt vannak, mindenki bemutatja az új hazája ünnepi finomságait. Nem kell azonban nemzetközi család sem ahhoz, hogy magad is kipróbáld a különböző nemzetek finomabbnál finomabb ételkülönlegességeit, amelyek mind emelik az ünnep fényét.

A karácsonyi húsételek nemcsak finomak, hanem gyönyörűek is, az édességek jó részének pedig elengedhetetlen összetevői az aszalt gyümölcsök. A hagyományos ünnepi finomságok általában sok-sok ráfordított időt és energiát igényelnek, nem véletlen, hogy különleges alkalmakra tartogatják őket.

A legfinomabb karácsonyi receptek a nagyvilágból

A megszokott fogások mellett idén örvendeztesd meg valami igazán különlegessel is a családot! Az alábbi gyűjteményben főételt, köretet és desszertet is találsz, amelyekkel biztos, hogy sikert fogsz aratni.

A töltött káposzta klasszikus magyar karácsonyi vagy újévi fogás. Amellett, hogy tele van C-vitaminnal, így különösen jót tesz a hideg hónapokban, akár napokkal korábban is elkészítheted, kell neki ugyanis egy kis idő, amíg összeérnek az ízei.
Bolti leveles tésztából te is pillanatok alatt elkészítheted a finnek egyik kedvenc karácsonyi édességét, a Joulutorttut. Ez a csillag alakú sütemény úgy a legfinomabb, ha nem spórolod ki a közepéből a lekvárt.
Ha máshonnan nem, a filmekből mi is tudjuk, hogy az amerikai karácsony elképzelhetetlen egészben sült pulyka nélkül. A sütése nagy óvatosságot és odafigyelést igényel, nem szabad sem kiszárítani, sem nyersen hagyni, de ha sikerül, valóban az ünnepi asztal dísze lesz.
Az angolok karácsonyi puding alatt egészen mást értenek, mint amit mi gondolnánk: ez nem egy tejalapú édesség, hanem egy sok-sok gyümölccsel, fűszerrel és magvakkal készült, sokáig elálló sütemény.
Az olasz karácsonyi kalács, a panettone, kelt tésztából készül rengeteg aszalt gyümölccsel dúsítva. Ha időben nekiállsz az elkészítésének, szépen becsomagolva még ajándékba is adhatod.
A híres svéd húsgolyók hasonlítanak a magyarhoz, de sokféle fűszerrel készülnek. Áfonyalekvárral tálalva igazán elegáns ünnepi fogás lehet belőlük.
Ha szaftos ételt tálalsz fel karácsonykor, kínálj mellé knédlit! A csehek és szlovákok kedvenc körete egyszerű kelt tésztából készül, és nagyon jól fagyasztható, ezért érdemes többszörös adagban begyúrni.
A németek gyümölcskenyere, a stollen magas cukortartalmának köszönhetően hetekig eláll. Készítheted mákkal, dióval vagy marcipánnal dúsítva is.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

aaa

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük