Az eredeti kapuvári böllérmáj receptje: kevés hozzávalóból, és villámgyorsan készül
A kapuvári böllérmáj igazi csupa húsos, télies fogás.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
A kapuvári böllérmájhoz alig kell valami: máj, velő és rengeteg hagyma hármasa adja meg az alapját. Fűszerek közül a majoránna megy hozzá a legjobban, azonban mint minden májétel esetében, most is ügyelni kell rá, hogy csak a tányéron sózd meg, különben megkeményedik.
Kapuvári böllérmáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg hagyma
- 25 dkg velő
- 3 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát cikkezd fel, és bőséges olvasztott zsíron párold puhára. Közben a májat szeleteld fel. Add a puha hagymához, szórd meg borssal és majoránnával, és közepes lángon kevergetve pirítsd addig, amíg kifehéredik. Ekkor keverd hozzá a megtisztított, feldarabolt velőt is. Innentől már óvatosan kevergesd, hogy a velő ne törjön össze. Még három-négy percig tartsd a tűzön, amíg a velő is átsül, majd húzd félre. A tányéron sózd csak meg. Tálald savanyú uborkával, főtt krumplival vagy krumplipürével.
A májat tejszínesen, Stroganoff-módra is elkészítheted.

A máj védelmében
A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.
Bővebben itt olvashatsz a termékről.
Promóció
Még több recept