Az eredeti kapuvári böllérmáj receptje: kevés hozzávalóból, és villámgyorsan készül
A kapuvári böllérmáj igazi csupa húsos, télies fogás.

kapuvari bollermaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kapuvári böllérmájhoz alig kell valami: máj, velő és rengeteg hagyma hármasa adja meg az alapját. Fűszerek közül a majoránna megy hozzá a  legjobban, azonban mint minden májétel esetében, most is ügyelni kell rá, hogy csak a tányéron sózd meg, különben megkeményedik.

Kapuvári böllérmáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertésmáj
  • 50 dkg hagyma
  • 25 dkg velő
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát cikkezd fel, és bőséges olvasztott zsíron párold puhára. Közben a májat szeleteld fel. Add a puha hagymához, szórd meg borssal és majoránnával, és közepes lángon kevergetve pirítsd addig, amíg kifehéredik. Ekkor keverd hozzá a megtisztított, feldarabolt velőt is. Innentől már óvatosan kevergesd, hogy a velő ne törjön össze. Még három-négy percig tartsd a tűzön, amíg a velő is átsül, majd húzd félre. A tányéron sózd csak meg. Tálald savanyú uborkával, főtt krumplival vagy krumplipürével.

A májat tejszínesen, Stroganoff-módra is elkészítheted.

A máj védelmében

A Máj állapotfelmérő gyorsteszt a megemelkedett transzamináz (mind ALT és AST) szint mérésére szolgáló gyorsteszt, melynek sikeres használatához elegendő egy csepp ujjbegyből vett vérminta.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük