Kapros-tejfölös csirke
40 perces vacsora
Ínycsiklandó, friss ízekre vágysz? Bár a kerti zöldségekre még kicsit várni kell, ezzel a kapros finomsággal tavaszt csempészhetsz az asztalra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy rohanós nap után jólesik egy kis kényeztetés az ízlelőbimbóknak is. Az egytálételekkel nem kell sokat vacakolni, mégis teljes értékű vacsorát készíthetsz.

A kapor frissessége egy könnyed fehérborral egészül ki igazán, ha viszont a gyerekek is esznek belőle, akkor hagyd ki belőle.

Kapros-tejfölös csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 50 dkg burgonya
  • 450 g tejföl
  • 2 csokor kapor
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

Körülbelül 40 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, és vágd kockákra. A csirkét szintén vágd darabokra, és dobáld bele egy tepsibe a krumplival együtt. Majd add hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, a kaprot, és locsold meg az egészet olívaolajjal.

A fűszerezés egyszerű, mégis gazdag ízű lesz az étel. Sózd, borsozd, és ízesítsd bazsalikommal, majd az egészet forgasd össze, hogy mindenhova jusson belőlük. Lefedve, 200 fokon süsd addig, míg megpuhul. Miután készre sült, keverd össze egy kis tejföllel, majd tedd vissza a sütőbe fólia nélkül, hogy egy kicsit megpirulhasson.

Ezt is szeretjük