Kapros, vajas krumpli egyszerűen: az egyik legfinomabb köret a hétvégi sültekhez
Igazi extra köret: grillezett, sült húsokhoz is tökéletes választás a kapros, vajas krumpli.

Kapros, vajas krumpli egyszerűen: az egyik legfinomabb köret a hétvégi sültekhez
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha úgy érzed, hogy kell egy kis változatosság, dobd fel a hétvégi főfogást különleges és izgalmas körettel! A kapros-vajas krumpli egyszerű, gyors, mégsem a megszokott. Joghurttal leöntve vagy fokhagymás tejföllel meglocsolva pedig önmagában is megállja a helyét. 

Kapros, vajas krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 6 dkg vaj
  • 1 csokor kapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Válogass kisebb krumplikat, ha vastagabb a héja, pucold meg, mosd meg. Különben elég csak jól megdörzsölni. Ha csak nagyobb darabok vannak otthon, vágd kettő-négy részre, a mérettől függően. Főzd puhára 15-20 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. Lehetőleg a krumpli ne essen szét.  
 

A vajat olvaszd fel, és dobd rá a megmosott, apróra vágott kaprot. Süsd fél percig, majd forgasd hozzá a krumplit, és sózd, borsozd meg ízlés szerint. Óvatosan kevergetve, hogy a krumpli ne törjön, süsd össze körülbelül fél perc alatt, és már tálalhatod is.  

Ezt is szeretjük